Edirne Türk Kahvesini Sultan Kıyafetiyle Satıyor

Türk Kahvesini Sultan Kıyafetiyle Satıyor

17.12.2017 - 11:58 | Son Güncellenme:

.

Türk Kahvesini Sultan Kıyafetiyle Satıyor

EDİRNE (AA) - Edirne'de yaşayan 25 yaşındaki Burak İlhan, işletme müdürlüğünü yaptığı kahve dükkanında kullandığı sultan kıyafetiyle vatandaşların ilgisini çekiyor.

Haberin Devamı

Kentin en işlek mevkisi Saraçlar Caddesi'ndeki iş yerinde giyindiği kavuk, çarık ve kaftanıyla değirmenden çektiği kahveyi vatandaşlara sunan İlhan, sunum sırasında çalan mehter marşlarıyla da merak uyandırıyor.

Türk kahvesinin aslına uygun yapıldığı ve sunulduğu iş yerinde, çalışanları da giydikleri fes ve yelekleriyle dikkat çekiyor.

Kahveci Burak İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne'nin Osmanlı'ya başkentlik yapan tarihi bir şehir olduğunu söyledi.

Osmanlı döneminde kahvenin çokça tüketildiğini anlatan İlhan, şunları söyledi:

"Gerçek Türk kahvesini sultan kıyafetli sunumumuzla hatırlatmak istedik. Yaklaşık bir haftadır sultan kıyafetiyle kahve sunuyoruz. Osmanlı'yı esnaf olarak da yansıtmak için bu kıyafeti kullanıyoruz. İnsanların da dikkatini çekti. Özellikle Edirne'ye gelen yerli yabancı turistlerin ilgisini çekiyor konseptimiz.

Haberin Devamı

Kahvemizin tadına bakanlar fotoğraf çekilmeden buradan ayrılmıyor. Herkesi hem kahvemizin tadına bakmaya hemde Edirne'yi görmeye bekliyoruz.

Osmanlı'da Türk kahvesinin Fatih Sultan Mehmet döneminde geldiğini biliyoruz. Yurtdışında, diğer ülkelerde kahvede genelde telve yoktur, yapımında da cezve kullanılmıyor. Kahvede telve olması Türk kahvesinin özelliğini ön plana çıkarıyor."

Hafta sonu tatilini fırsat bilerek ailesiyle İstanbul'dan Edirne'ye gelen Mustafa Demirbaş, kahvecinin tarihi yansıtan sunumunu beğendiklerini ifade etti.

Tarihin gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu belirten Demirbaş, "Arkadaşlar çok güzel bir konu düşünmüş ve yapmış. Herkesin ilgisini çekiyor. İki aile geldik, kahvemizi içtik Edirne'yi geziyoruz. Selimiye Camisi'ni çok beğendik herkesin gelip görmesini tavsiye ederiz." diye konuştu.