Gündem Türk Kızılayı’na üç kayyum atandı

Türk Kızılayı’na üç kayyum atandı

13.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, Türk Kızılayı’nı olağanüstü genel kurula götürmek üzere, kuruma üç ismin kayyum atanmasına karar verdi.

Türk Kızılayı’na üç kayyum atandı

Kapatılan Kızılay şubeleri üzerine açılan davada, mahkeme Kızılay’a Adalet Bakanlığı Müşaviri Mekan Sarıkaya, Kızılay Ankara İl Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın kardeşi de olan Kızılay İstanbul İl Başkanı İlhami Yıldırım’ı olağanüstü genel kurula kadar kayyum olarak atadı.

Haberin Devamı

‘İtiraz edeceğiz’

Mevcut Başkan Kerem Kınık, kararla ilgili olarak twitter’dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Kızılay yönetimi, 15 Temmuz kalkışmasının ardından yapılan çalışmalarla FETÖ ile ilişkisi tespit edilen bir kısım şube başkanını görevden almış, bazı şubeleri kapatmış ve yeni heyetlerle yeniden milletinin hizmetine sunmuştur. Yine 15 Temmuz sürecinde, alanlara çıkmayan, milletin yanında yer almayan kimi şubeler de aynı akıbeti yaşamıştır. Kızılay’ın milletinden emanet aldığı bağışları yerine ulaştırmayan, daha fazla insana ulaşmak için hiçbir faaliyet yapmayan şubeler de kapatılmıştır. Teftiş Kurulu’nun yaptığı incelemelerde emanete ihanet ettiği belirlenen şubeler de benzer bir şekilde görevden el çektirilmiştir. Türkiye Kızılay Derneği, hukuki açıdan bir temele dayanmayan olağanüstü genel kurul kararına karşı Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ne itirazda bulunacaktır. Milletimiz ve tüm mazlumlar müsterih olsun, Kızılay’ın faaliyetleri kesintiye uğramadan devam edecektir.”