Bursa Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak:

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak:

03.02.2018 - 13:36 | Son Güncellenme:

"MESS, bizim alanda verdiğimiz mesajları net olarak aldı. Krizi fırsata çevirmeye yeltenmedi, sağduyulu davrandı. Bu sağduyulu davranışından dolayı MESS'e ve MESS'e üye tüm işverenlere, iş barışı, huzur, adalet ve çalışanlar adına teşekkür ederim" "Üyelerimizin tatilinden günlük tüketimine, çocuğunun eğitiminden sağlığına kadar hayatının her alınana dokunacağız"

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak:

BURSA (AA) - Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, "MESS (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası), bizim alanda verdiğimiz mesajları net olarak aldı. Krizi fırsata çevirmeye yeltenmedi, sağduyulu davrandı. Bu sağduyulu davranışından dolayı MESS'e ve MESS'e üye tüm işverenlere, iş barışı, huzur, adalet ve çalışanlar adına teşekkür ederim." dedi.

Haberin Devamı

Kavlak, bir salonda gerçekleştirilen Türk Metal Sendikası Bursa 3 Nolu Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ile iki yıllığına yaptıkları Grup Toplu İş Sözleşmesi'nde alınan zamların büyük başarı ve kazanç olduğunu söyledi.

Yaklaşık 6 aydır toplu sözleşme için verdikleri mücadelenin meyvesini toplamak için Bursa'da olduğunu belirten Kavlak, "Dikkatli bakanlar bu süreçte, her şeyin ama her şeyin bizim aleyhimize olduğunu görür. Bir kere OHAL vardı. Sonra sınır ötesi harekat başladı. Sonra grevimiz ertelendi. Yüksek hakem tehlikesi ufukta göründü. Bütün olumsuzluklar üst üste geldi. MESS, bizim alanda verdiğimiz mesajları net olarak aldı. Krizi fırsata çevirmeye yeltenmedi, sağduyulu davrandı. Bu sağduyulu davranışından dolayı MESS'e ve MESS'e üye tüm işverenlere, iş barışı, huzur, adalet ve çalışanlar adına teşekkür ederim." diye konuştu.

Haberin Devamı

Kavlak, artık yeni sayfaya başlamanın zamanı geldiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Türk Metal’in şanlı tarihine, zaferlerle dolu yeni bir sayfa yazmaya hazır mısınız? Sizin hayatınızı kolaylaştırmanın hesabını yapıyoruz. Geçmişte zorunlu olarak devre dışı bıraktığımız bazı projeleri, yeni hazırladığımız bazı planları nasıl işleme koyacağımızın hesabını yapıyoruz. Sizin hayatınızı kolaylaştırma çabası içindeyiz. Bizim için asıl önemlisi, sizin hayatınızı kolaylaştırmaktır. Onun için önce hayatınızı neyin zorlaştırdığına bakacağız. Bunun için önce üyelerimizin profilini çıkaracağız, yani röntgenini çekeceğiz. Üyelerimizin tatilinden günlük tüketimine, çocuğunun eğitiminden sağlığına kadar hayatının her alınana dokunacağız."

Zeytin Dalı Harekatı'na da değinen Kavlak, "Biz buradayız ama kalbimiz Mehmetçiklerimizle. Yüreğimiz, teröristle savaşan şanlı ordumuz için atıyor. Afrin'e yönelik düzenlenen harekata katılan çocuklarımıza, kahraman Mehmetçik'imize buradan selam olsun. Dualarımız onlarla. Onların sağ salim yuvalarına dönmeleri için dua ediyoruz. Allah hepsinin yar ve yardımcısı olsun." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından Türk Metal Sendikası Bursa 3 Nolu Şube Başkanı İsmail Türk, Kavlak'a hediye takdim etti.