Antalya Türk-Rus Çocuk Ve Gençlik Festivali

Türk-Rus Çocuk Ve Gençlik Festivali

06.06.2017 - 17:52 | Son Güncellenme:

.

Türk-Rus Çocuk Ve Gençlik Festivali

ANTALYA (AA) - Antalya'da bu yıl 6.'sı düzenlenen Türk-Rus Çocuk ve Gençlik Festivali'nde 80 çocuk hünerlerini sergiledi.

Haberin Devamı

Rus Sanat ve Kültür Derneğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen festivalin final turuna, 5 ile 18 yaşları arasında 80 çocuk katıldı.

Antalya, Ankara, İstanbul, Kemer ve Manavgat'tan çocukların katıldığı yarışmada, koreografi kategorisinde Grand Prix ödülünü Antalya Sirk ve Akrobatik Okulu, şarkı kategorisinde ise 11 yaşındaki Berkay Kendigül birinci oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen dernek başkanı İrina Balcı, etkinliği Türkiye'de yaşayan Rus topluluklarının ve Türkler ile dostluklarını geliştirmek amacıyla düzenlediklerini ifade ederek, yarışmanın birinci turunu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, finalini ise Rusya'daki Çocuk Günü ile aynı tarihte düzenlediklerini aktardı.

Haberin Devamı

Balcı, ilk tura yaşları 5 ile 18 arasında değişen 200'ü aşkın Türk-Rus çocuğun katıldığını ve 80 çocuğun final turuna kalmayı başardığını kaydetti.

Desteklerinden ötürü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür eden Balcı, "Geçen sene kriz zamanında EXPO 2016 Antalya'da yapılan festivalimiz de Rus-Türk dostluğuna destek verdi. Çocuklarımızın mutluluk ve gülümsemeleri herşeyden daha önemli ve etkili." ifadelerini kullandı.

Festival Müdürü Elena Demiral ise, bu tür organizasyonların hem şehir için hem de Türkiye için çok önemli olduğunun altını çizerek, Türk-Rus çocuklarının çok yetenekli ve başarılı olduğunu ve barışı temsil eden bir nesil olduğunu kaydetti.