Geri Dön

Türk şarapları, Londra'yı feth ediyor

"Türk şarapçılığı, önümüzdeki yıllarda şarapçılığın merkezi, doğduğu yer olarak yazılacak, çizilecek"

Türk şarapları, Londra'yı feth ediyor

İngiltere’nin başkenti Londra’da, Türk Şarapları Platformu (Wines Of Turkey) tarafından düzenlenen ’Discover The Roots from Silvestris to Vinifera Inaugural Wines of Turkey Conference & Tasting 2011’ konferans ve tadım etkinliğinde konuşan Platform Direktörü Taner Öğütoğlu, "Türk şarapçılığı, önümüzdeki yıllarda şarapçılığın merkezi, doğduğu yer olarak yazılacak, çizilecek" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin dünyaca ünlü şarapları, ’Discover The Roots from Silvestris to Vinifera Inaugural Wines of Turkey Conference & Tasting 2011’ etkinliği ile Londra’da tanıtılıyor. Şarap konusunda uzman birçok ünlü isimleri biraraya getiren etkinlikte, Türk şaraplarının kalite açısından dünya ile rekabet edebilecek düzeyde olduğu vurgulandı.

"Türkiye şarapçılığının merkezi ve doğduğu yer olacak"

Platform Direktörü Taner Öğütoğlu, konferans sırasında yaptığı konuşmasında, Türk Şarapları Platformu’nun organize ettiği ve İngiltere’de ilk kez yapılan etkinliğin, başkentte Türk şaraplarıyla ilgili yapılan en önemli çalışma olduğunu belirterek, "Türk şarapçılığı, önümüzdeki yıllarda şarapçılığın merkezi,doğduğu yer olarak yazılacak, çizilecek" dedi.

Haberin Devamı

Konferans ve tadım etkinliğinin, ’dünyada şarapçılık üzerine yapılmış olan en kapsamlısı’ olduğunun altını çizen Öğütoğlu, ticari yanı da bulunan etkinlikte, aynı zamanda entelektüel ve akademik bir konunun ele alındığını söyledi.

Şarabın DNA'sını araştırıyor

Etkinliğin şarapçılığın dünyadaki tarihini, en eski yerel üzümlerini, DNA çalışmalarını ele aldığını ve bu konuda dünyanın en önemli uzmanlarını bir araya getirdiğini belirten Öğütoğlu,konuşmacıları arasında yer alan ’Ancient Wine’ ve ’Uncorking The Past’ kitaplarının yazarı Dr. Patrick McGovern’in, şarap ve alkollü içkiler tarihi konusunda dünyanın bir numaralı ismi, Jancis Robinson’un da İngiltere’nin ve dünyanın en önemli şarap uzmanlarından biri olduğunu söyledi.

Neuchatel Üniversite’sinden Dr. Jose Vouillamoz’un DNA konusunda önemli çalışmalarını paylaşacağını, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Gökhan Söylemezoğlu’nun da yerli bağcılık konusunda katılımcıları bilgilendireceğini anlatan Öğütoğlu, şöyle devam etti: "Bu konferansta Türkiye’nin, coğrafyasıyla, tarihiyle, üzüm çeşitliliği ile ilgili konuşabilecek en önemli insanlar bir araya geldi. Konferansa büyük ilgi var. Kapasitemiz 125 kişiydi ancak bu sayıyı 145’e çıkardık. Şu anda buraya İsviçre’den, Almanya’dan, Danimarka’dan gelen katılımcılar var. ABD’den gelemeyen ancak konferansın videosunu izlemek istediklerini belirtenler de var. Gerçekten bu etkinlik dünyadaki şarap tarihi, üzüm çeşitliliği açısından çok önemli bir konferans.Türkiye olarak böyle birşeye imza atmaktan dolayı gurur duyuruyoruz. İleride farklı konularda, yine şarapçılığımızla Türkiye’yi bir şekilde öne çıkartacak konularla ilgili bu derinlikte ve kalitede etkinlikler yapacağız. Gelecek yıl muhtemelen gastronomiyi de içine alan bir etkinlik gerçekleştirebiliriz. Çünkü bizim tarihimiz ve yerel üzüm çeşitliliğimiz en önemli farklılık yaratan konular."

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber