Gündem Türk savaş pilotu Buğra Baldan ödülleri topladı

Türk savaş pilotu Buğra Baldan ödülleri topladı

01.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’de bulunan NATO uçuş okulu Avrupa-NATO Müşterek Jet Pilot Eğitim Programı’nda (ENJJPT) pilotaj eğitimi gören Türk savaş pilotlarından Hava Pilot Teğmen Buğra Baldan, üç dalda birinci olup tüm ödülleri kazandı.

Türk savaş pilotu Buğra Baldan ödülleri topladı

Türk Hava Kuvvetleri tarafından 2012’den beri her yıl 6 Türk pilot adayı teğmen ENJJPT kapsamında ABD’ye uçuş eğitimi için gönderiliyor. 2013 yılında İstanbul Yeşilköy’deki Hava Harp Okulu’ndan mezun olduktan sonra ENJJPT kapsamında ABD’deki uçuş eğitimine başlayan Hava Pilot Teğmen Buğra Baldan bu yıl birinci olarak mezun olma başarısını gösterdi.
14 Ağustos 2015 tarihinde Laughlin Hava Üssü gerçekleştirilen törende; ’Top Stick’ (Uçuş Performansı ve Uçuş Notları), ’Distinguished Graduate’ (Akademik Eğitim, Uçuş Disiplini ve Temel Askerlik Esasları) ve ’Air Training Commander’s Trophy’ (Komutanlık Özel Ödülü) ödüllerini alan Hava Pilot Teğmen Baldan’a pilot brövesi törene katılan ailesi tarafından takıldı.
Baldan, pilotaj eğitiminin bundan sonraki safhasına ABD’deki Sheppard Hava Üssü alacağı F-16 Harbe Hazırlığa Geçiş Eğitimi ile devam edecek.