Gündem ‘Türk tarihinin dönüm noktası’

‘Türk tarihinin dönüm noktası’

23.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen “Gülhane Çocuk Buluşması”na katıldı.

‘Türk tarihinin dönüm noktası’

Burada konuşan Kaya, 98 yıl önce Türk milletinin, yüce Meclis’in çatısı altında tek yürek, tek ses birlikte hareket ederek yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin yolunu açtığını dile getirerek, 23 Nisan’ın Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Bakan Kaya, “İnanıyorum ki devletimiz, nesilden nesile güçlenerek sonsuza kadar payidar olacaktır. Bu nedenle her nesil bir sonrakine daha güçlü bir Türkiye devretmekle mükelleftir. Çocuklar, bizim geleceğimizdir. İşte bu nedenle Gazi Mustafa Kemal, bugünü, ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ olarak geleceğimiz olan çocuklara armağan etmiştir” diye konuştu.

Çocuklara seslenen Kaya, “Sizler bizim istikbalimizsiniz. Türkiye’yi özellikle 2053 ve 2071 hedeflerine sizler taşıyacaksınız. Geleceği sizin için inşa etme derdindeyiz. Sevgili çocuklar, size tavsiyem çok çalışın. Biz, sizlerin ekranlarla değil, akranlarınızla oynamanızı istiyoruz” dedi.

Bakan Kaya, konuşmanın ardından bakanlığına bağlı çocuk evleri ve çocuk yuvalarından kalan çocuklarla oyunlar oynadı, onlara hediye verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı

- İSTANBUL AA