Ekonomi Türk tasarımcıdan ‘rekorluk’ BMW

Türk tasarımcıdan ‘rekorluk’ BMW

06.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk tasarımcı Mehmet Doruk Erdem’in çizdiği BMW motosiklet, büyük ilgi çekiyor. Tamamen konsept olan motosiklet, Batman filmlerinden fırlamış ya da hız rekoru kırmaya hazırmış gibi görünüyor

Türk tasarımcıdan ‘rekorluk’ BMW

Son dönemde, özellikle yabancı internet sitelerinde ve forumlarda tasarımlarına sıkça rastlamaya başladığımız Mehmet Doruk Erdem, bu kez BMW için çizdiği “Titan” konseptiyle gündeme geldi.

Daha önce de BMW ve hatta Alfa Romeo markaları için çeşitli konseptler çizen Türk tasarımcı Mehmet Doruk Erdem’in, “köpekbalığı”ndan ilham alarak şekillendirdiği BMW Titan konsepti, özellikle yabancı internet siteleri ve forumlarda ses getirdi. Zırhlı hissi veren tek parça gövdeye, iri arka tekerleğe sahip Titan konsepti, yere yakın şekilde konumlandırılmış gidonuyla da, neredeyse yatarak kullanmayı gerektirecek gibi görünüyor. Tabii, gerçek ve yürüyen prototipi yapılırsa...

Erdem, bu motosiklet konseptini tasarlarken, daha çok “kara hız rekoru kırmaya” yönelik olarak üretilecekmiş gibi düşündüğünü belirtirken, bu nedenle konsepti, Amerika’da bu tip rekorların denendiği ve tuz gölü olarak da nitelenebilecek Bonneville Salt Flats’de gösteren resimlere de yansıtmış.

Alfa’ya da yaptı

Türk tasarımcıdan ‘rekorluk’ BMW


Titan, Erdem’in BMW markası taşıyan ilk motosiklet tasarımı değil. Nitekim Türk tasarımcının, yine yakın zamanda tasarlayıp, yine yabancı internet sitelerinde sıkça paylaşılan “BMW Radical” adını verdiği bir başka konsepti daha var.

Serbest tasarımcı olan ve İstanbul’da yaşayan Erdem’in, geçtiğimiz yıl tasarımlarını paylaştığı internet sitesine koyduğu ve İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo’ya ithaf ettiği bir motosiklet konsepti de bulunuyor. “The Spirito” adını ve Alfa Romeo renkleri ile logosunu taşıyan motosiklet konsepti, her ne kadar “fikir olarak” BMW Titan’a benzerlik gösterse de, tamamen farklı forma da sahip. Zira Formula 1 aracıyla hız rekoru kırmaya yönelik aerodinamik gövdeli bir motosiklet arasında gidip-geliyor.