Gündem Türk Telekom şefinden 308 bin liralık vurgun!

Türk Telekom şefinden 308 bin liralık vurgun!

03.10.2015 - 22:57 | Son Güncellenme:

İzmir'in Kınık ilçesinde, kurumun koyduğu müşteri kotasını geçebilmek amacıyla hat iptali için gelen veya "Kampanya var. Faturanızı düşüreceğim" diyerek kimliğini aldığı birçok kişinin evine bilgileri dışında internet bağladığı ileri sürülen Türk Telekom Şefi A.U.'nun, ayrıca bu kişilerin kimlik bilgilerini kullanarak, cep telefonu, masa ve dizüstü bilgisayar siparişi verdiği de ortaya çıktı.

Türk Telekom şefinden 308 bin liralık vurgun

Türk Telekom'un yaptığı kampanyalarda kimlik bilgilerini kullandığı kişiler adına 250 adet cep telefonu masa ve dizüstü bilgisayar siparişi veren A.U.'nun, 308 bin liraya aşkın haksız kazanç sağladığı belirtildi.

Haberin Devamı

İzmir'in Kınık ilçesinde Türk Telekom şefi A.U, iddiaya göre, hat iptali için gelen veya "Kampanya var. Faturanızı düşüreceğim" diyerek kimliğini aldığı birçok kişinin evine bilgileri dışında internet bağladı. Geçen yıl Aralık ayından itibaren ilçede yaklaşık 400 kişinin bu yöntemle internet abonesi yapıldığı ileri sürüldü. Abone yapılan kişilerden 35'i hakkında icra takibi başlaması ile birlikte olay patlak verdi. Olayın ortaya çıkması ile hakkında icra takibi başlatılan 35 kişi Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu ve A.U. hakkında şiykayette bulundu. Savcılık talimatı doğrultusunda Kınıkİlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ifadesi alınan A.U, internet bağlantılarının yanlışlıkla yapıldığını iler sürdü ve pişman olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

308 BİN LİRA HAKSIZ KAZANÇ SAĞLADI

Türk Telekom Genel Müdürlüğü olayın ortaya çıkmasından sonra 2 müfettiş görevlendirdi. Müfettişlerin hazırladığı rapora göre, A.U., müşterilere bilgileri dışında tanımladığı kampanyalı cep telefonu, masa ve dizüstü bilgisarların 250'sini zimmetine geçirdi. Raporda bu cihazların piyasa değerinin 308 bin 651 lira olduğu da belirtildi.

Kaynak: HaberTürk