Siyaset Türk’ten Baykal’a ziyaret

Türk’ten Baykal’a ziyaret

22.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adli kontrol şartıyla tahliye edilen eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Türk’ten Baykal’a ziyaret

Baykal’ın Meclis’teki makamında gerçekleşen görüşme öncesi açıklamalarda bulunan Türk, gözaltına alındığı dönemde Baykal’ın Mardin’e geldiğini anımsatarak, teşekkür etti. Bu sahiplenmenin kendisi üzerinde büyük etkisi olduğunu dile getiren Türk, “Ama öyle bir ülkede yaşıyoruz ki barışı isteyin veya demokrasiyi savunan, sonuçta siyasetçi olarak herkes bir risk altındadır. Umut ediyorum ki Türkiye’de vicdan sahibi olan herkes demokratik bir sürecin gelişmesi, barışçıl bir ortamın sağlanması için gerçekten bütün gücüyle çaba içerisinde olur. Çünkü barıştan, ortak yaşamaktan, ortak geleceği kurmaktan başka bir seçenek yoktur” dedi.

Baykal ise Türk’ü sağlıklı görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Sıkıntılı dönemlerden geçildiğini ifade eden Baykal, “Umut ediyorum, asıl sıkıntılı dönemleri arkada bırakmışızdır. Bundan sonra daha rahatlığa, feraha doğru bir gelişme inşallah gerçekleşir. Geride yaşadığımız o gergin, kutuplaşmış siyasetin içinden geçerken birbirimize karşı insani, beşeri görevlerimizi, sorumluluklarımızı, sevgilerimizi, saygılarımızı, arkadaşlıklarımızı ayakta tutmayı ihmal etmememiz gerektiğine hep inandım” diye konuştu.

Türk, gazetecilerin MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin sorusunu, “Bizim dünya görüşümüz, siyasi anlayışımız farklı ama sonuçta insanız. İnsani sorumluluğun gereği olarak kendilerinin bir açıklaması oldu. Ben de bu konuda kendilerine teşekkür etmek istediğimi ifade ettim. Bir araya mı geliriz, telefonla mı yaparız bakacağız” diye yanıtladı.