Ekonomi Türk turizmi rakipsiz

Türk turizmi rakipsiz

09.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin dünyanın en iyi servisini sunan turizm ülkesi olduğunu söyleyen Cornelia Diamond Golf Resort Genel Müdürü Zafer Alkaya, “Antalya, özellikle Belek bölgesindeki tesisler dünyanın hiçbir turizm bölgesinde bulamayacağınız kadar iyi hizmet veriyor. Herşey dahil hizmeti dünyada en iyi sunan ülkeyiz” dedi.

Türk turizmi rakipsiz

Avrupa ve Rusya pazarında da sıkıntıları aşmanın yolunun fiyat kırmadan, hizmet kalitesinden ödün vermeden, tanıtımı daha da arttırmak olduğunu belirten Alkaya, “Antalya’nın ihtiyacı olan ekonomik paket alan turist değil, villa, suit, lüks hizmet talep eden üst segment turist” diye konuştu.

Yerli turist ilgisi

Erken rezervasyonlara yerli turistin bu yıl ilgisinin büyük olduğunu ve geçen yıla göre erken rezervasyonda yüzde 13 artış gözlendiğini açıklayan Cornelia De Luxe Resort Otel Genel Müdürü Ali Şahin ise şunları söyledi:

“Önceden okul kapanmasıyla başlayan yerli turizm artık mayıs ayı itibariyle başladı ve eylül sonuna kadar uzadı. Erken rezervasyonda da bu yıl ciddi bir artış var. Biz Cornelia olarak mayıs ayında yerli turizmde yüzde 70’e kadar çıktık.” İç pazarın son 3 - 4 yılda yüzde 35’e varan erken rezervasyon indirimlerinden faydalanmaya başladığını ve ufak sigorta bedelleri ile tatil dönemlerini değiştirebilmelerinin bunda büyük payı olduğunu anlatan Şahin, geçen yıla göre iç pazarda tüm sezon için yüzde 23’lük bir artış beklediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Yeni otel KKTC’ye

Cornelia Otelleri Grubu, ilk otelini 2002’de Antalya Belek’de Cornelia De Luxe Resort markasıyla, ikinci otelini ise 2008 yılında yine Belek’de Cornelia Diamond Golf Resort Spa markasıyla hizmete açmıştı. Yeni yatırımlarla turizm sektöründe büyümeyi hedefleyen Cornelia Otelleri Grubu, üçüncü otelini Kıbrıs’a açmayı planlıyor. 150 milyon dolara mal olacağı tahmin edilen Kıbrıs yatırımının dışında yine Antalya Belek’de 5 bin kişilik ileri teknoloji uluslararası kongre merkezi yatırımının inşaatı başladı.