Gündem Türk üssüne rejim saldırısı: 3 şehit

Türk üssüne rejim saldırısı: 3 şehit

25.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

93’üncü gününe giren Fırat Kalkanı harekâtında Suriye’de Türk askerlerinin bulunduğu üsse Suriye rejim güçlerince yapılan hava saldırısında Üsteğmen Er, Kıdemli Çavuş Bolat ve Uzman Çavuş Özcan şehit düştü

Türk üssüne rejim  saldırısı: 3 şehit

Fırat Kalkanı harekâtı kapsamında Suriye’de Türk askerlerinin bulunduğu üsse, Suriye rejim güçlerince yapılan hava saldırısında Üsteğmen Zafer Er, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat ve Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan şehit düştü.
TSK’dan yapılan bilgilendirmeye göre, Fırat Kalkanı Harekatı’nda 93. güne gelindi. Harekat kapsamında önceki gün muhalif unsurlardan oluşan özel kuvvet grubu, Karadağ bölgesinde, Kanlı Kuyu, Tall Barshah ve Jubb Al Barazi meskun mahallerinde kontrolü sağladı. Çatışmalarda 2 muhalif şehit oldu, 9 muhalif ve 4 Türk askeri yaralandı. DAEŞ’e ait 123 hedef ateş altına alınarak teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta ve kontrol tesisleri ile silah ve araçlar imha edildi.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından da El Bab, Kabbasin, Bzagah ve Arimah bölgelerinde bulunan DAEŞ’a ait 14 hedefe yönelik hava harekatı gerçekleştirildi. Hava harekatında bir karargah binası ve 7 savunma mevzisi imha edildi.
Rejim güçleri vurdu

Harekât kapsamında Türk askerlerinin konuşlu bulunduğu El Bab ilçesinin batısındaki üs bölgesine ise önceki gece hava saldırısı düzenlendi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hava saldırısında, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır” ifadesine yer verildi. Yaralı askerlerin, tedavilerinin yapılması amacıyla süratle bölgeden tahliye edildiği belirtilen açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet dileriz” denildi.

Aksakallı ziyaret etti
Yaralı askerler, silah arkadaşları tarafından sınır hattına getirildi ve buradan ambulanslarla Kilis ve Gaziantep’teki hastanelere kaldırıldı. Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedaviye alınan yaralı askerlerden Üsteğmen Zafer Er, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat ve Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 10 askerin Kilis ve Gaziantep’teki hastanelerde tedavileri sürüyor. Kilis Devlet Hastanesi’nde tedavisi süren askerleri Kilis Valisi İsmail Çataklı ve Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı da ziyaret etti. Ziyarette doktorlardan bilgi alan Vali Çataklı ile Korgeneral Aksakallı, yaralı askerlere de geçmiş olsun dileğinde bulundu.
7 asker daha yaralandı
Akşam saatlerinde Fırat Kalkanı harekâtında 7 Türk askeri daha yaralandı. Sınır hattına ulaştırılan askerler, Kilis Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 7 askerin terör örgütü DEAŞ tarafından atılan havan mermisinin, Zırhlı Personel Taşıyıcı’nın (ZPT) yanına düşmesi sonucu yaralandığı bildirildi.

Memleketlerine uğurlandılar

Şehit askerler Üsteğmen Zafer Er, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat ve Uzman Çavuş Melih Özcan için Gaziantep’te 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın General Hayri Ataman Kışlası’nda tören düzenlendi. Törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, İl Jandarma Komutanı Ömer Ersever, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ve askerler katıldı. Şehitlerin özgeçmişi okunduktan sonra İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua edildi ve Türk bayraklarıyla örtülü tabutlar, cenaze araçlarına taşındı. Gaziantep Havalimanı’na getirilen şehit cenazeleri, askeri uçakla memleketlerine gönderildi.

Evli ve 2 çocuk babasıydı

Türk üssüne rejim  saldırısı: 3 şehit


Fırat Kalkanı harekâtı’nda şehit düşen Üsteğmen Zafer Er’in Ankara Sincan’daki baba ocağına acı haber ulaştı. Şehidin babası Mustafa Er’in evine Türk bayrakları asıldı. Aile yakınları ve Osmanlı Mahallesi sakinleri, eve taziye ziyaretinde bulunurken, Sincan Belediyesi tarafından evin önüne taziye çadırı kuruldu. Taziyeleri kabul eden baba Mustafa Er’in ayakta durmakta zorlandığı, şehidin yakın akrabalarının ise oldukça üzgün olduğu görüldü. Şehit Üsteğmen Er’in beş kardeşli ailenin ortanca çocuğu olduğu öğrenildi. Bekar olan Er’in en büyük ağabeyi Murat Er’in de Kırıkkale’de astsubay olarak görev yaptığı belirtildi. Zafer Er’in pazarcılık yaparak geçimini sağlayan ağabeyine destek olduğu ortaya çıktı.

Türk üssüne rejim  saldırısı: 3 şehit


Şehit Astsubay Erdal Bolat’ın aslen Sivaslı olan ailesiyle birlikte Samsun’un Alaçam ilçesinde oturdukları öğrenildi. Acı haber Bolat ailesine İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan anne Döne Bolat, sinir krizleri geçirdi. Baba Durmuş Bolat ise evinin önünde taziyeleri kabul etti. Şehit Astsubay Bolat’ın 4 ay önce izne geldiği belirtildi.

Türk üssüne rejim  saldırısı: 3 şehit


Evli ve 2 çocuk babası Melih Özcan’ın şehit haberini de askeri yetkililer Eskişehir’in Yıldıztepe Mahallesi Yardımcı Sokak’ta oturan babası Mehmet ve annesi Melek Özcan’a bildirdi. l PAŞA ALYURT Ankara-DHA

Şehit sayısı 16’ya yükseldi

24 Ağustos’ta başlatılan Fırat Kalkanı harekâtı kapsamında DAEŞ militanları tarafından Cerablus, Rai ve El Bab bölgelerinde yapılan roketli ve havanlı saldırılarda 12 asker şehit olmuştu. 1 askerin kaza sonucu şehit olduğu Fırat Kalkanı Harekatı’nda, Suriye rejim güçlerinin saldırısından sonra toplam şehit sayısı da 16’ya yükseldi. Saldırının Türkiye’nin Suriye’de sınır ihlali yaparak Türk topraklarına giren Rus jetini düşürmesinin yıldönümünde yaşanması da dikkat çekti.