Gündem Türk ve Kürt gençlerini birbirine düşürdünüz

Türk ve Kürt gençlerini birbirine düşürdünüz

18.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nusaybin’de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Vurğun ve Uzman Onbaşı Sağır dün toprağa verildi. 5 bin kişinin katıldığı şehit Vurğun’un cenaze töreni, cami küçük gelince okula taşındı

Türk ve Kürt gençlerini birbirine düşürdünüz

Mardin’in Nusaybin ilçesinde önceki gün PKK’lı töreristlerle girdikleri çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Osman Vurğun ile Uzman Onbaşı Sedat Sağır ile Erzurum’da arazi taraması sırasında kayalıklardan düşerek ağır yaralanan ve önceki gün şehit olan Uzman Çavuş Kazım Ay, dün binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninda Türkçe ve Kürtçe ağıtlarla son yolculuklarına uğurlandı.

Haberin Devamı

Mardin’deki Selen Kışlası’nda düzenlenen törende şehit Sağır’ın babası Salih Sağır, her iki şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Anne Aynur Sağır ise tören esnasında fenalık geçirince, sağlık ekipleri müdahale etti. Törenden sonra şehit Osman Vurğun’un cenazesi Hatay’a, şehit Sedat Sağır’ın cenazesi ise Şanlıurfa’ya gönderildi.

Şehit Sağır’ın (22) cenazesi baba ocağına getirildiğnide mahalleden Kürtçe ağıtlar yükseldi. Anne Aynur Sağır yalın ayak ve ağlayarak karşıladığı şehit oğlunun tabutuna kapanarak, “Oğlum Sedat nerde senin yerine ben öleydim oğlum. Sedat sen çok gençtin” diye Kürtçe ağıt yaktı. Sağır’ın cenazesine katılan kadınlar, ismini vererek HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile terör örgütü PKK elebaşlarından Murat Karayılan’a tepki göstererek, “Kürt ve Türk gençlerini birbirine düşürdünüz. Sizde Allah korkusu yok mu? Yazık değil mi gencecik evlatlarımızı toprağa veriyoruz. Biz de Kürdüz, Allah belanızı versin” diye isyan etti. 2 bin kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından şehit Sağır’ın cenazesi Garnizon Şehitliği’ne defnedildi.

Haberin Devamı

5 bin kişi uğurladı

Vurğun’un cenazesi Hatay’ın Yayladağı ilçesine getirildi. Oğullarının şehadet haberini yaşadıkları Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde alan baba Ömer, annesi Melek Vurğun güçlükle ayakta durabildi. 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreni cami küçük gelince okula taşındı. Şehidin cenazesi Kışlak Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi.