Oyun Türk yapımı Beat The Game satışa çıktı

Türk yapımı Beat The Game satışa çıktı

08.09.2017 - 16:09 | Son Güncellenme:

Karate Kamil serisiyle tanıdığımız Cemre Özkurt’un, San Francisco’daki stüdyosu Worm Animation, macera oyunu Beat the Game, Steam’de satışa çıktı.

Türk yapımı Beat The Game satışa çıktı

Beat The Game, Cemre Özkurt'un San Francisco'da kurduğu oyun stüdyosu olan Worm Animation tarafından bağımsız bir şekilde yayınlandı.

Haberin Devamı

“Beat The Game, hayattaki tutkularımı yansıtıyor” diyen Worm Animation’ın kurucusu Cemre Özkurt. “Karakter tasarımı, bilgisayar oyunları, bilim kurgu, Avrupa sanatı ve elbette elektronik müzik yapma tutkusu hayatımın en onemli parçaları. Bu parçaları Worm Animation ekibi ile birleştirdik ve muthiş bir şov yarattık. ”

Müziklerini underground techno ustası Marc Houle’un yaptığı oyun, macera ve müzik yapımını birleştiren ilk ve tek oyun olma özelliği ile dikkat çekiyor.

İçerisindeki holografik ses mikseri ile 24 ayrı sesi birbirine geçirebildiginiz oyun, otomatik senkron ve filter effectleri ile müzik yapma keyifini, arcade bir mekanik ile sunuyor.

Oyundaki kahramanımız Mıstık, yolunu rastladığı objeleri bir araya getirerek oluşturduğu seslerle buluyor. Boynundaki kayıt cihazıyla hiç duyulmamış sesler arayan Mıstık, bazen bir taşı fırlatarak cıkardığı gürültüyü kaydediyor, bazen de yeni tanıştığı başka bir karakterden ses örnekleri alıyor. Oyun boyunca yapmanız gereken bu parçaları bulup benzersiz bir müzik oluşturmaya çalışmak.

Haberin Devamı

Oyun sırasında uzaktaki sesleri duymanızı sağlayan ses tarayıcısı veya uzaktan kumandalı Roboball'daki birinci kişi kamerasıyla etrafta gizlenmiş objeleri çabuk bir şekilde bulabileceğiniz bazı yardımcı retro teknolojik araçları da kullanabileceksiniz.

Bütün sesleri topladıktan sonra ise canlı bir şov yapmanız gerekiyor. Bu şovda 8 kanallı ses mikseriyle ses örneklerini doğru sıra ile çalarak şarkıları oluşturacaksınız.

Cemre Özkurt oyunla ilgili şu tavsiyeyi veriyor: "Işıkları kısın, müziğin sesini acın, oyunu başlatın. Zamanla zihninizin derinliklerinde yavaş yavaş yürüdüğünüzü fark edeceksiniz. Sesleri bulup müzik yapmaya başladığınızda, beyninizdeki radyo bizimle aynı frekansa geçecek."

Beat the Game henüz piyasaya çıkmadan birçok ödül aldı

  • “En iyi Sanat” Ödülü - Intel Mix Media Exchange, San Francisco 2016
  • “En Iyi Ses” Ödül Adayı - Azplay Game Festival, Ispanya 2016
  • “En Iyi Yaratici Tasarim” Ödül Adayı - Azplay Game Festival, Ispanya 2016
  • “En Iyi Ses” Ödül Adayı - Indie Prize Game Festival, Berlin 2017
  • “En Iyi Ses” Ödül Adayı - BIG Festival, Brazilya 2017
  • “En Iyi Sanat” Ödül Adayı - BIG Festival, Brazilya 2017+

Beat The Game, yüzde 70 indirimle şu anda Steam'de 10.50 TL'ye satın alınabiliyor.