Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi 26 Ekim'de Açılacak

Türkan Şoray Kültür Merkezi 26 Ekim'de Açılacak

17.10.2018 - 14:35 | Son Güncellenme:

.

Türkan Şoray Kültür Merkezi 26 Ekimde Açılacak

ANTALYA (AA) - Muratpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan ve Türk sinemasının "Sultan"ı Türkan Şoray'ın adını taşıyan kültür merkezi, 26 Ekim 2018 tarihinde açılacak.

Haberin Devamı

Muratpaşa Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, operadan tiyatroya, sahne ve gösteri sanatlarını Antalyalılarla buluşturacak Türkan Şoray Kültür Merkezinin yapımını tamamladı. Ekim ayının ilk haftasında akustik ölçümleri gerçekleştirilen Türkan Şoray Kültür Merkezi, 26 Ekim'de hizmete açılacak.

Oyuncu Türkan Şoray'ın katılımıyla gerçekleştirilecek açılışta 15'inci Antalya Film Festivali'nde "En İyi 2. Film" ödülünü alan Şoray'ın başrollerini Kadir İnanır, Ahmet Mekin'le paylaştığı "Selvi Boylum Al Yazmalım" isimli filmin gösterimi gerçekleştirilecek.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal gerek tercih edilen mimari tarz gerekse de yapının önünde yer alan rekreasyon alanıyla Kültür Merkezinin, bir sahne ve gösteri sanatları merkezi olmanın ötesinde kamusal buluşma mekanına dönüşmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Uysal, "Kültür merkezimizi, gece-gündüz, yaz-kış gibi her zaman diliminde komşularımızın faydalanmasını sağlamak üzere planladık. Türk sinemasının Sultanı Türkan Şoray'ın da katılacağı törenle, 26 Ekim Cuma günü hizmete açacağız. Açılış törenimize bütün komşularımızı bekliyoruz." dedi.

Antalya Film Festivali'nin ilk kez düzenlendiği 1964 yılında, "Acı Hayat" filmiyle festivalin ilk "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazanan sanatçı olması nedeniyle Türkan Şoray adı verilen merkezde, asansörlü orkestra çukuru olan 677 koltuk kapasiteli çok amaçlı salon, 5 atölye, etkinlik amfisi, restoran ve sanat sokağı bulunuyor.