Ekonomi Turkcell BM’de ‘Umut’u anlattı

Turkcell BM’de ‘Umut’u anlattı

21.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Her yıl New York’ta yapılan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun bu yılki ana konularından biri göçmen ve mülteci hareketleri oldu.

Turkcell BM’de ‘Umut’u anlattı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un açılışını yaptığı; Kanada Başbakanı Justin Trudeau, aktör ve film yapımcısı Ewan McGregor gibi dünyaca ünlü isimlerin katıldığı forumda konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell’in geliştirdiği, mültecilerin hayatını kolaylaştıracak ‘Merhaba Umut’ projesini anlattı. Proje ile Suriyeliler telefonlara yükleyecekleri uygulama sayesinde Türkiye’deki acil ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

Birleşmiş Milletler, “2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük insani trajedi” olarak tanımladığı Suriye’deki insani durumu, bu yılki genel kurul toplantılarının da gündemine taşıdı. Büyük göç hareketlerinin ele alındığı yüksek düzeyli toplantılardan biri de BM Özel Sektör Forumu oldu. 1.2 milyondan fazla Suriyeliye hizmet veren Turkcell, toplantıda iletişim sektörünü temsilen yer aldı. Kaan Terzioğlu, Turkcell’in Suriyeli mültecilerin iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için sunduğu çözümleri anlattı ve katılımcılara, “Suriyeli çocukların ve gençlerin geleceği bizim elimizde. Şimdi entegrasyonu konuşmanın zamanı” diye seslendi. Toplantı kapsamında 350 toplum liderine hitap eden Terzioğlu, “Uluslar ve ekonomiler göçle zayıflamaz, aksine güçlenir. Avrupa göç dalgasının önlemeyi konuşuyor. Türkiye bu tartışmanın çok ötesine geçti. Biz de Turkcell olarak, ülkemizdeki Suriyelilerin iletişim ihtiyaçlarını karşılayacak ve hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Suriyelilerin hep yanında

Turkcell, krizin başından bu yana kamplara iletişim hizmetlerini götürdü, ilk Arapça çağrı merkezini Siirt’te açtı. Turkcell Akademi’nin geliştirdiği Merhaba Umut uygulamasıyla da anadili Arapça olan kullanıcılar, Türkçe’de en çok kullanılan kelime ve ifadeleri hem sesli, hem de yazılı olarak öğrenebilecek. Türkçe-Arapça ve Arapça-Türkçe anında sesli tercümeden de faydalanabilecekler. Günlük hayatı kolaylaştıran kritik bilgilere erişim imkanı sunan uygulamada, kayıt işlemlerinin nasıl yapılacağı, sağlık hizmetlerine erişim ve hizmet noktalarını bulmaya yardımcı lokasyon bazlı hizmetler de bulunuyor. Kullanıcılar, tek tuşla Turkcell’in Arapça çağrı merkezini de arayabilecek.