Ekonomi Turkcell ve Samsung 5G için güç birliği yaptı

Turkcell ve Samsung 5G için güç birliği yaptı

14.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Turkcell ile Güney Koreli teknoloji devi Samsung, geleceği inşa etmek üzere önemli bir iş birliğine imza attığını duyurdu.

Turkcell ve Samsung 5G için güç birliği yaptı

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ile Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim tarafından Güney Kore’de imzalanan iyi niyet mektubu kapsamında çeşitli senaryoları test etmek için 5G test ağları kurulacak. Terzioğlu, “Yerel olarak geliştirilen 5G hizmetinin erkenden hayata geçmesinin ülkemizin sadece teknolojide değil, ekonomide de yeni bir sıçrayış yapabilmesine yönelik önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Samsung ile imzaladığımız iyi niyet mektubu ile gelecek nesil teknolojiler ve Türkiye’de 5G’nin ticarileştirilmesi konusundaki ortak çalışmalarımızın kapsamını genişletiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İnovasyona katkı

Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim de, “5G altyapısının, nesnelerin internetinin ve nesnelerin interneti ile uyumlu mobil cihazların küresel olarak geliştirilmesine öncülük ediyoruz. 5G ve yenilikçi teknolojiler konusunda Samsung ile Turkcell arasında daha da genişleyen bu iş birliği, Türkiye’nin ulusal inovasyon hedeflerine katkıda bulunacak” dedi.