İstanbul TURKCELL YEMEK GURU’DAN TÜRKİYE’NİN LEZZET HARİTASI

TURKCELL YEMEK GURU’DAN TÜRKİYE’NİN LEZZET HARİTASI

13.08.2015 - 15:47 | Son Güncellenme:

.

TURKCELL YEMEK GURU’DAN TÜRKİYE’NİN LEZZET HARİTASI

Turkcell Yemek Guru Türkiye’nin en lezzetli haritasını ortaya çıkardı.
Turkcell Yemek Guru; 2,5 milyonu aşan kullanıcılarının bilgileriyle Anadolu’daki sofraların zenginliğini, çeşitliliğini gösteren Türkiye’nin en lezzetli haritasını ortaya çıkardı. Turkcell’den yapılan açıklamaya göre, balığı en çok seven İstanbul. İzmir zeytinyağlılardan vazgeçmezken; hamur işinin müdavimi olan il ise Bursa.
Turkcell abonelerine özel olarak tasarlanan Turkcell Yemek Guru, kişilerin ellerindeki malzemeye göre kişiselleştirilmiş yemek tarifleri sorgulayabildikleri, akıllı algoritmaya sahip yenilikçi bir sms servisi. Özellikle kadınların ’Bugün ne pişirsem?’ derdine son veren Turkcell Yemek Guru; 2,5 milyonu aşan kullanıcılarının bilgileriyle Anadolu’daki sofraların zenginliğini, çeşitliliğini de gözler önüne serdi. Sonuçta ortaya Türkiye’nin lezzet haritası ortaya çıktı.
Yemek Guru ’nun elde ettiği verilere göre kadınların vazgeçemediği ve mutfaklarında en çok kullandığı malzemeler patates, patlıcan ve tavuk. Yemek yaparken en çok vakit geçirilen günler Perşembe ve Cuma, saatler ise 12.00-13.00. Kullanıcılar kek tarifi almak istediklerinde en çok brownie’yi sorguladılar. Brownie’yi kakaolu ıslak kek ve çikolatalı kek takip etti. En çok aranan börek tariflerine bakıldığında ise birinciliği peynirli börek aldı. Kullanıcılar tarafından en fazla sorgulanan tariflerle birlikte illere göre en çok aranan ve tüketilenler de belirlenmiş oldu. Buna göre balığı en çok seven İstanbul. İzmir zeytinyağlılardan vazgeçmezken; hamur işinin müdavimi olan il ise Bursa.
Yemek Guru’da özel olarak hazırlanan yemek tarifleri, kullanıcı deneyimine odaklanılarak sms formatına uygun dil kalıplarına çevriliyor.