İstanbul Turkcell Ykb Akça: “Yerli Otomobile Önemli Katkılar Sunmayı Amaçlıyoruz”

Turkcell Ykb Akça: “Yerli Otomobile Önemli Katkılar Sunmayı Amaçlıyoruz”

08.12.2017 - 17:08 | Son Güncellenme:

.

Turkcell Ykb Akça: “Yerli Otomobile Önemli Katkılar Sunmayı Amaçlıyoruz”

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, “Yerli otomobil konusunda önemli katkılar sunmayı amaçlıyoruz. Burada bulut ve araba içi uygulamalar, sürüş ve yolcu güvenliği konusunda yerli otoya ciddi destek veriyoruz” dedi.

Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası’nda konuşan Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Türkiye’nin otomobiline önemli katkılar vermeyi amaçladıklarını belirtti. Akça, “Yerli otomobil konusunda önemli katkılar sunmayı amaçlıyoruz. Burada bulut ve araba içi uygulamalar, sürüş ve yolcu güvenliği konusunda yerli otoya ciddi destek veriyoruz” dedi.

2012’den bu yana gerçekleştirilen Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası’na 6 yıldır kesintisiz destek veren Turkcell’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, bulunduğumuz coğrafyanın yüzyıllardan beri fikir işçiliği merkezi olduğunu söyledi. Akça yaptığı konuşmada: “İnovasyon hayatın her alanında var. Hayalle başlıyor, düşünce ve fikirle devam ediyor. Dünyanın ilk üniversitesinin bizim coğrafyamızda kurulduğunu düşünürsek, ülkemiz, fikir işçiliği merkezi konumunda. İlk sıfır sayısını, astronomiden jeolojiye, yapay zekadan ileri teknolojilerine her çalışmanın DNA’sı sayılan algoritmayı bizim coğrafyamız kullandı. Türkiye’de, 80 yıl önce muadillerini aratmayacak şekilde ilk uçağı Vecihi Hürkuş üretmiştir. 60 yıl önce 23 genç mühendisimiz, 4 ayda otomobil üretti. Şimdi ise her yıl Türkiye’de patent şampiyonları arasında yer alan Turkcell, binin üzerinde genç mühendisiyle yurtdışına teknoloji ihracatı yapıyor. Turkcell olarak 5G için Türkiye’yi temsil ederek çok değerli çalışmalara katkı sağlıyoruz. İlk GSM operatörü, ilk faturasız cep telefonu sağlayıcısı, New York Borsası’na kote olan ilk ve tek şirket olduk. İlk çağrı merkezi kuruluşunu gerçekleştirdik, 3G ihalesinde en yüksek frekansı aldık. İlk yerli telefonu satışa sunduk. 4.5G ihalesi, 2017’de de ilk dijital operatör olarak dijital servislerimizle, insanların hayatını nasıl daha da kolaylaştırabiliriz diye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin otomobiline destek vurgusu
Türkiye’nin otomobilinin üretilmesinde önemli destekler vermeyi amaçladıklarını aktaran Akça, “Yerli otomobil konusunda da önemli katkılar sunmayı amaçlıyoruz. Burada bulut ve araba içi uygulamalar, sürüş ve yolcu güvenliği konusunda yerli otoya ciddi destek veriyoruz” dedi.

Konuşmasında gençlere de seslenen Ahmet Akça, geçmişi hayal edip avunmak yerine, geleceği düşünüp neler yapabileceğine bakmak gerektiğini söyledi. Akça, “Geçmişte çok güzel işler yapıldı ama onların devri kapandı. Biz sanayi devrimlerini ıskaladık ancak bugün Sanayi 4.0 ile endüstri devriminin imkanlarını memleketimizde hayata geçireceğiz. Dijital hayat artık her alanda yaygınlaştı. Salonlarda inovasyon konuşmaktan çok fabrikalarda bu fikirlerin hayata kazandırılmasına katkı sunmak gerekiyor. Geçmişte de önemli işler yapmışız, gelecekte de yapacağımızın heyecanını yaşıyoruz. Kader gayrete aşıktır. Öyle gayretle çalışmalıyız ki kaderi kendimize aşık etmeliyiz. Madem ki kader var, kariyer var, bu kariyer hedeflerimize ulaşmak istiyorsak yapacak bir şey yok. Çok gayretli olacağız, çok çalışacağız” şeklinde konuştu.