Cadde Türker İnanoğlu’na fahri doktora

Türker İnanoğlu’na fahri doktora

05.04.2017 - 09:00 | Son Güncellenme:

Karabük Üniversitesi tarafından ünlü film yönetmeni, yapımcı, senaryo yazarı ve işadamı Türker İnanoğlu’na “onursal doktora” unvanı verildi.

Türker İnanoğlu’na fahri doktora

Karabük Üniversitesi senatosu, Türk sinemasına çok sayıda film kazandıran namı diğer "Bay Sinema" Türker İnanoğlu'na Onursal Doktora unvanı verilmesini kararlaştırdı. Karabük'ün kuruluşunun 80. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nde tören düzenlendi. Törene Karabük Valisi Mehmet Aktaş, eski AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit, SABAH yazarı Hıncal Uluç, oyuncular Şevket Çoruh, Özgür Ozan, Zafer Ergin, Nehir Erdoğan, öğrenciler ve davetliler katıldı. Tören, Türker İnanoğlu'nun hayatını anlatan filmle başladı. Törende, eski vekil Mehmet Ali Şahin, Rektör Refik Polat ile Hülya Koçyiğit, Hıncal Uluç ve çocukluk arkadaşları, İnanoğlu hakkında duygu ve düşüncelerini aktardı. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Polat konuşmasında, "Eğer Sayın Türker Bey izin verirse, açılacak olan İletişim Fakültesi'nin adını 'Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi' vermek istiyoruz" dedi. Daha sonra kürsüye gelen Türker İnanoğlu, kamera önü ve arkası için birçok insanı eğittiğini, ancak kendisini bir türlü eğitmediğini, ne zaman kamera ya da fotoğraf makinesi karşısına geçse, toplum önüne çıksa heyecanlandığını ve duygusallaştığını söyledi.

Haberin Devamı

Kendisine böyle bir unvanı layık görenlere teşekkür eden İnanoğlu, "Tecelliye bakın ki yıllar önce bir ortaokul mezunu olarak ayrıldığım Safranbolu'dan 60 sene sonra en büyük unvanlardan biri olan doktora payesini almak için huzurunuzdayım" diye konuştu. Rektör Polat, daha sonra İnanoğlu'na cübbesini giydirdi ve "onursal doktora" belgesini takdim etti. Tören İncesaz Müzik Grubu'nun konseriyle son buldu. (Sabah)