İstanbul Turkish Cargo, Böğürtlen Taşıdı

Turkish Cargo, Böğürtlen Taşıdı

17.09.2018 - 10:39 | Son Güncellenme:

.

Turkish Cargo, Böğürtlen Taşıdı

Turkish Cargo, Chester türü Türk böğürtlenlerini Dubai, Cidde, Riyad ve Hong Kong’a taşıdı. Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün Turkish Cargo’nun böğürtlen taşımasıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.
Türkiye’deki en büyük üretim alanı olan Batman ili ve çevresinden Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yetişen böğürtlenler, Turkish Cargo ile dünyaya ulaştırılıyor. Soğuk zincir statüsünde 2 santigrat derecede Türk Hava Yolları’nın yolcu uçaklarıyla sevki sağlanan böğürtlenler, Dubai, Cidde, Riyad ve Hong Kong’a taze bir şekilde ulaştırıldı. Hassas bir ürün olan ve yüksek sıcaklıklara maruz kalmaması için güneş doğmadan toplanıp paketlenen böğürtlenler, kargo terminalinde bulunan soğuk hava depolarında hiçbir ısı kaybına uğramadan, korunaklı bir şekilde saklanıyor.
Böğürtlenlerin sağlıklı bir şekilde Turkish Cargo vasıtasıyla yurt dışına taşıdıklarının altını çizen İhracatçı Mehmet Sabit Ceylan; "Misyonumuz; milli bir kalkınma hamlesinin parçası olarak bölgemizde üretilebilecek ürünlerin geliştirilmesi, lojistik, sanayi altyapısının oluşturulması ve uluslararası pazara sunulmasını sağlamaktır. Şu anda bunu taze meyve, donuk meyve, meyve suyu konsantresi ve meyve suyu üreterek gerçekleştiriyoruz. Antioksidan, vitamin ve mineral açısından zengin, iri yapısıyla ve kalitesiyle öne çıkan bu böğürtlenler bizim topraklarımızda yetişiyor. Yüksek şeker yoğunluğu ve 20 renk kırmızı içeren nadide böğürtlenlerimizi Turkish Cargo ile sınırlarımızın ötesine ulaştırıyoruz. Ülke olarak başarıya ulaşmamızdaki en önemli desteklerden biri bizi uluslararası pazara ulaştıracak olan Turkish Cargo’nun kaliteli hizmeti olacaktır. Turkish Cargo’nun hızı ve kapasitesi biz ihracatçılar için büyük bir fırsat oluyor’’ dedi.
Türk Böğürtleni dünyaya açılıyor
THY Basın Müşaviri Yahya Üstün Turkish Cargo’nun böğürtlen taşımasıyla ilgili sosyal medya hesabından, “Çocukluğumuzda böğürtlenin lezzetine ulaşmak emek, cesaret isterdi. Dikenleri, çalıları aşmak gerekirdi. Biz şimdi de emek harcıyoruz yalnız bu sefer böğürtlene ulaşmak için değil onu dünyanın dört bir yanına ulaştırmak için Türk böğürtleni Turkish Cargo ile dünyaya açılıyor” paylaşımını yaptı.