Edirne "Türkiye Artık 15 Temmuz Öncesinden Daha Güçlüdür"

"Türkiye Artık 15 Temmuz Öncesinden Daha Güçlüdür"

18.07.2017 - 23:38 | Son Güncellenme:

TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahin: "15 Temmuz'da hain darbecilere, 40 yıl içimizde bulunan vatan hainlerine, bu halk meydanlarda topyekun demokrasi zaferi verdi" "Darbe girişiminin başarısız olmasıyla yeni bir döneme girilmiştir. Türkiye artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür" TÜ Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Canım: "Ülkemiz tarihinde ilk defa bu çapta bir silahlı darbe teşebbüsü bizzat millet tarafından engellenmiştir"

Türkiye Artık 15 Temmuz Öncesinden Daha Güçlüdür

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, "15 Temmuz'da hain darbecilere, 40 yıl içimizde bulunan vatan hainlerine, bu halk meydanlarda topyekun demokrasi zaferi verdi." dedi.

Haberin Devamı

TÜ ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun iş birliğinde Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen, "15 Temmuz Destanı: 15 Temmuz'da Ne Oldu?" konferansı, tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Konferansta Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Cumhurbaşkanlığı himayesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin birinci yılı kapsamında hazırlanan "Vakit Gelir" klibi izletildi.

Şahin, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi bir konuşma yaparak, halkı meydanlara davet ettiğini söyledi.

Milleti, ezanı, bayrağı, cumhuriyeti, demokrasiyi ve ülkenin aydınlık geleceğini yok etmek isteyen vatan hainlerine hep birlikte meydanlarda demokrasi dersi verildiğini belirten Şahin, "Çünkü maalesef kanlı bir darbeyi gerçekleştirme emelleri mevcuttu. Neden topyekun yapma gereği duyduk? İstiklal şairimizin dediği gibi 'Ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım? Kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım. Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım.' Sözlerini bu millet bir kez daha gösterdi. Nerede gösterdi? Malazgirt'te gösterdi, Çanakkale'de gösterdi, Kurtuluş Savaşı'nda gösterdi ve son olarak 15 Temmuz'da hain darbecilere, 40 yıl içimizde bulunan vatan hainlerine, bu halk meydanlarda topyekun demokrasi zaferi verdi." diye konuştu.

Haberin Devamı

Mümin Şahin, 15 Temmuz'da 250 şehit ve 2 bin küsur gaziyle darbe girişiminin bastırıldığını aktaran Şahin, "Darbe girişiminin başarısız olmasıyla yeni bir döneme girilmiştir. Türkiye artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür." dedi.

- "Bizzat millet tarafından engellenmiştir"

TÜ Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Rıdvan Canım ise 15 Temmuz gecesinden itibaren Türkiye'nin tüm şehirlerinde, meydanlarında, sokaklarında her partiden, her görüşten ve her hayat görüşünden milyonlarca vatandaşın, iradesine, demokrasisine, geleceğine sahip çıkmak için aynı kararlılıkla bir araya geldiğini söyledi.

Kendisini bu ülkenin evladı olduğunu hisseden herkesin darbe girişiminin karşısında yer aldığını aktaran Canım, "1960 darbesinde Menderes ve arkadaşlarına, 1980 darbesinde 'bir sağdan, bir soldan' anlayışıyla dar ağaçlarına gönderilen gençlerine sahip çıkamamanın yıllardır acısını yaşayan milletimiz, 15 Temmuz 2016 gecesi bu gidişe 'dur' demiştir. Ülkemiz tarihinde ilk defa bu çapta bir silahlı darbe teşebbüsü bizzat millet tarafından engellenmiştir. Türkiye demokrasi ve hukuk devletine bağlılığını sadece lafta kalmayan, gerektiğinde vatandaşlarının canı pahasına bu değerlerin hayata geçirildiği bir ülke olduğunu tüm dünyaya göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Konferansın ardından katılımcılar Anadolu Ajansı ekiplerinin FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdi.