Kastamonu TÜRKİYE BAYANLAR HENTBOL SÜPER LİGİ

TÜRKİYE BAYANLAR HENTBOL SÜPER LİGİ

17.07.2014 - 17:53 | Son Güncellenme:

.

TÜRKİYE BAYANLAR HENTBOL SÜPER LİGİ

Türkiye Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde mücadele eden Kastamonu Belediyespor, yeni sezon öncesi ilk yabancı transferini gerçekleştirdi.
İlk olarak iç transfere ağırlık veren Kastamonu Belediyespor, 5 oyuncusu ile yeniden bir yıllık sözleşme imzaladıktan sonra takıma yabancı oyuncu kazandırmak için harekete geçti. Bu kapsamda Kastamonu’ya getirilen 1.85 boyundaki tecrübeli sol oyun kurucu Anastasia Sinitsyna Savaş ile anlaşmaya varan Kastamonu Belediyespor, ilk yabancı oyuncusu ile de anlaşma sağlamış oldu.
ÜNAL: “ANASTASİA BİZE ÇOK ŞEY KATACAK”
Tanıdıkları ve görüştükleri tüm hentbol otoritelerinin Anastasia Sinitsyna Savaş’dan övgü ile bahsettiklerini belirten Kastamonu Belediyespor Başkanı Mustafa Uğur Ünal, “Anastasia, fizik olarak çok güçlü. Sert savunma yapan ve Slav ekolünden gelen başarılı bir hentbolcu. Bu transferle ilgili hangi hentbol otoritesi ile görüşme yaptıysak herkesten olumlu yanıt aldık. Kariyeri belli bir oyuncudur. Her maçta 8 ile 10 gol arasında katkı yapabiliyor. Yani süper ligin nadir oyuncularından biri diyebiliriz. Kastamonu Belediyespor’a çok şey katacağına inanıyorum” dedi.
2013-2014 sezonu öncesi Araç Belediyespor’a transferinin gündeme geldiğini ancak anlaşmanın sağlanamadığını belirten Anastasia Sinitsyna Savaş, yeni sezonda Kastamonu Belediyespor forması giyecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve Kastamonu’nun başarısı için mücadele edeceğini söyledi.