Otomobil Türkiye'de araçların uyması gereken yasal hız sınırları...

Türkiye'de araçların uyması gereken yasal hız sınırları...

24.08.2017 - 09:17 | Son Güncellenme:

Türkiye'de araçların uyması gereken yasal hız sınırları nedir? İşte motorlu taşıt cinsine ve bulunulan bölgeye göre değişiklik gösteren hız sınırları...

Türkiyede araçların uyması gereken yasal hız sınırları...

Türkiye genelinde motorlu taşıtların yerleşim yeri içi ve yerleşim yeri dışı uyması gereken hız kuralları bazen karıştırılabiliyor. Peki araçların uyması gereken hız sınırları nelerdir?

Haberin Devamı

Türkiye'de otomobiller için yerleşim yeri ve yerleşim yeri dışı hız sınırı nedir?

Türkiye'de otomobillerin yerleşim yerleri içindeki hız limiti saatte 50 kilometredir. Yerleşim yerleri dışında çift yönlü karayollarında hız limiti 90 km, bölünmüş yollarda ise 110 kilometredir. Otoyollarda, otomobiller için belirlenen hız limiti 120 kilometredir.

Türkiye'de minibüs için yerleşim yeri içi ve yerleşim yeri dışı hız sınırı nedir?

Türkiye'de minibüslerin yerleşim yerleri içindeki hız limiti saatte 50 kilometredir. Şehirlerarası çift şeritli yollarda minibüsler için belirlenen hız limiti 80 kilometreyken otoyollardaki hız limiti saatte 100 kilometredir. Bölünmüş yolarda minibüsler için uygulanan hız limiti 90 kilometredir.

Haberin Devamı

Türkiye'de otobüsler için yerleşim yeri ve yerleşim yeri dışı hız sınırı nedir?

Tükiye'de otobüslerin yerleşim yerleri içindeki hız limiti 50 kilometredir. Şehirlerarası çift şeritli yollarda 80 kilometre, otoyollardaysa 100 kilometredir. Otobüsler için yerleşim yerleri dışındaki bölünmüş yollarda hız limiti 90 kilometredir.

Türkiye'de kamyonetler için yerleşim yeri içi ve yerleşim yeri dışı hız sınırı nedir?

Türkiye'de kamyonetlerin yerleşim yerleri içindeki hız limiti saatte 50 kilometredir. Şehirlerarası çift şeritli yollarda 80 kilometreyken otoyollardaki hız limiti 95 kilometredir. Kamyonetler için bölünmüş yollardaki hız limiti 85 kilometredir.

Türkiye'de motorsiklet (L3) için yerleşim yeri içi ve yerleşim yeri dışı hız sınırı nedir?

Türkiye'de motorsiklet (L3) için yerleşim yeri içi hız limiti saatte 50 kilometredir. Motorsikletler (L3) için şehirlerarası çift şeritli yollardaki hız limiti 80 kilometre, bölünmüş yollardaysa 90 kilometredir. Otoyollarda motorsikletler (L3) için hız limidi 100 kilometredir.

Türkiye'de kamyonlar (N2 - N3) için yerleşim yeri içi ve yerleşim yeri dışı hız sınırı nedir?

Türkiye'de kamyonlar (N2 - N3) için yerleşim yeri içi hız limiti saatte 50 kilometredir. Şehirlerarası çift şeritli yollarda 80 kilometre olan hız limiti, bölünmüş yollarda 85 kilometredir. Türkiye'de kamyonlar için otoyollardaki hız limiti saatte 90 kilometredir.