Teknoloji Türkiye’de Bir İlk! Beşiktaş eSpor Takımı Kuruldu

Türkiye’de Bir İlk! Beşiktaş eSpor Takımı Kuruldu

22.01.2015 - 09:59 | Son Güncellenme:

Dünya’nın birçok yerinde popülerleşen eSpor dalı, Türkiye’ye de sıçradı.

Türkiye’de Bir İlk Beşiktaş eSpor Takımı Kuruldu

Milyonların yıllardır takip ettiği özel oyunlar, teknolojinin bir parçası haline geldi. Hem fiziksel hem de zihinsel olarak bir takım özelliklere sahip olan eSpor, sanal veya bilgisayar ortamında icra edilen, finansal bazı kaynaklara shaip olan, bireysel ve takım halinde oyuna açık olan ve ayrıca dünyanın her bölgesinde yer alan bir spor dalıdır.

Haberin Devamı


eSpor dalının en yoğun olduğu oyunlar Counter-Strike ve Warcraft III: Reign of Chaos ile başlamıştı. Günümüzde eSpor’adahil olan oyunlar: DotA 2, League of Legends, FIFA, PES, NeedforSpeed, Point Blank, CS: GO ve StarCraft. ESpor sadece bu oyunlarla sınırlı kalmıyor. Günden güne tıpkı video oyunları ve teknoloji gibi kendisini geliştiriyor.


Böylesine popüler bir spora, Türkiye’nin köklü kulüplerinden Beşiktaş da katılmış durumda. Kulüp, Türkiye’de bir ilke imza atarak Beşiktaş e-Spor Takımı’nı kurdu. Sorumlu Yönetim Kurulu Berkan Gocay, e-Spor Takımı Başkanı Onur Aksu, e-Spor Takımı Yöneticisi Berk Gocay, Takım Kaptanı Berke Demir ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Dijital OyunlarFederasyonu Temsilcisi Murat Şengöz imza törenine katıldı. Bu gelişme gözleri diğer kulüplere çevirdi.

Haberin Devamı


Bu gelişmelerin yanında Türkiye’nin tanınan isimlerinden biri olan Riot Games, MOBA oyunu League of Legends için büyük adımlar atmaya devam ediyor. Riot Games, gnçtrkcll ve Coca Cola Zero işbirliğiyle Türkiye’nin profesyoneleSpor ligi olan League of Legends Şampiyonluk Ligi başladı. Sezon boyunca takımlar arasındaki çekişmeli mücadele, Ağustos ayında gerçekleşecek olan finalle şampiyonluk kupası da sahibini bulacak.


Bakalım Beşiktaş eSpor Kulübü dışında diğer kulüpler de eSpor tarafında yer alacak mı? Hep birlikte göreceğiz.
Peki sizin spor yapmak için vaktiniz yok mu? O zaman bu haber tam size göre.