Gündem Türkiye’deki kazanın faturası Hollanda’ya

Türkiye’deki kazanın faturası Hollanda’ya

17.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kocaeli’de geçirdiği kazada felç kalan gurbetçi için hazırlanan bilirkişi raporunda, mağdura çarpan aracı sigortalayan Hollanda şirketinin 6.5 milyon lira tazminat ödemesi istendi.

Türkiye’deki kazanın faturası Hollanda’ya

Yaklaşık iki yıl önce, işçi olarak çalıştığı Almanya’dan memleketi Kocaeli’ne gelen S.T’ye, Kartepe ilçesinde motosikletle gezerken başka bir gurbetçi N.Ş’nin kullandığı Hollanda plakalı araç çarptı. Olayın ardından belden aşağısı felç kalan S.T, için davada, Adli Tıp Kurumu, kusur oranlarını N.Ş. için yüzde 75, S.T. için yüzde 25 olarak belirledi. Dava karara bağlandı ve N.Ş’ye verilen para cezası ertelendi.
S.T, N.Ş’nin, aracını sigortalattığı Hollanda’daki şirket aleyhine iş göremezlik, bakıcı, Almanya’daki evinin engelli yaşamına uygun hale getirilmesi ve fizik tedavi giderleri, manevi tazminat, tıbbi araç ve gereç ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Kocaeli Ticaret Mahkemesinde dava açtı. Davada da Adli Tıp Kurumu, aynı kusur oranlarını tespit edip mahkemeye bildirdi.

850 bin lira ödendi
Sigorta şirketi de S.T’ye avans niteliğinde 850 bin lira ödeme yaptı. Mahkemenin talebi doğrultusunda İstanbul ve Kocaeli’den iki bilirkişi heyetlerince raporlar hazırlandı. Raporlarda, Alman hükümetinin S.T’ye 6,5 milyon lira tazminat bedeli ödenmesi gerektiği bildirildi. Davanın görülmesine devam edilecek.

Yazarlar