Siyaset Türkiye'den Atina'ya jet tepki

Türkiye'den Atina'ya jet tepki

05.12.2016 - 17:42 | Son Güncellenme:

Atina'daki temyiz mahkemesinin üç darbeci askeri iade etmeme kararıile ilgili olarak Ankara'dan jet tepki geldi. Bakan Fikri Işık "Atina müttefik dayanışması örneğini göstermeli." dedi

Türkiyeden Atinaya jet tepki

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinden bazılarının iade edilmesi talebinin reddine ilişkin Atina'daki temyiz mahkemesinin kararını, "Yunanistan, Türkiye ile NATO'da ittifak içerisindedir, NATO müttefikimizdir. Bizim Yunanistan hükümetinden beklentimiz kesinlikle bu FETÖ mensuplarının Türkiye'ye iadesiyle ilgili her türlü gayreti göstermesidir" sözleriyle değerlendirdi.

Haberin Devamı

Işık, TUSAŞ'taki Göktürk-1 Uydu Fırlatma Töreni'nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan Fetullahçı Terör Örgütü üyesi askerlerden üçünün iade edilmemesine yönelik mahkeme kararına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Bakan Işık, "Bizim müttefiklerimizden beklentimiz bu hain terör örgütünün, FETÖ'nün elemanlarının Türkiye'ye kesinlikle iadesidir. Bu bir terör örgütüdür, bir terör örgütü üyesine yapılması gereken muamele neyse mahkemelerin de yönetimlerin de hükümetlerin de bu muamelede bir ayrım veya ayrıcalık yapmaması önemlidir" diye konuştu.

Bakan Işık, terörün her türlüsüne gösterilmesi gereken tavrın aynı olduğunu vurgulayarak, şunları ifade etti:

Haberin Devamı

"Terör, terördür, bunun arasında ayrım yapmamak gerekiyor. Bir de mahkemelerin terör örgütleriyle ilgili çok daha hassas ve dikkatli karar vermeleri gerekiyor. Hükümetlerin de müttefik dayanışmasının örneğini göstermeleri gerekiyor. Yunanistan, Türkiye ile NATO'da ittifak içerisindedir, NATO müttefikimizdir. Bizim Yunanistan hükümetinden beklentimiz kesinlikle bu FETÖ mensuplarının Türkiye'ye iadesiyle ilgili her türlü gayreti göstermesidir."

"Bundan herkes zarar görür"

Söz konusu FETÖ üyelerinin iade edilmemesi durumunda Türkiye'nin bir hamlesinin olup olmayacağı sorulan Işık, "Bunların hepsi gerekli birimlerimizde değerlendirilir, gereken adımlar atılır. Burada teenniyle ama kararlılıkla hareket etmek durumundayız." dedi.

Işık, FETÖ üyesi 8 askerin iade edileceğine yönelik daha önceki açıklamalar hatırlatılarak, Yunanistan'daki fikir değişikliğinin sebebinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"ABD'de bu FETÖ liderinin konumundaki kişiyle ilgili de öne sürülen gerekçe aynı, yargı kararı, mahkeme kararı. Biz bu noktada özellikle ülkelerin çok daha yakın işbirliği yapmasının gerekli olduğunu ve mutlaka yapılması gerektiğini söylüyoruz. Burada eğer terör örgütleri arasında ayrım yapmaya giderse ülkeler, bundan herkes zarar görür. Çünkü terör, insanlığın ortak düşmanıdır. Burada terör örgütünün adının 'A', 'B', 'C' olması hiç değişmez. Terör örgütü terör örgütüdür, terörü bulaşan da bunun mutlaka bedelini ödemelidir. Dünyanın hiçbir yeri terör örgütü mensubu için rahat bir yer olmamalıdır."