Dünya Türkiye'den Bulgaristan'a sert uyarı!

Türkiye'den Bulgaristan'a sert uyarı!

15.12.2016 - 19:38 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, Bulgaristan'ın Türkiye'ye taziye mesajı bile yollamadan seyahat uyarısı yapmasını eleştirdi.

Türkiyeden Bulgaristana sert uyarı

İstanbul’daki terör saldırıları ile ilgili Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliğinde ve Burgaz Başkonsolosluğunda taziye defterleri açıldı. Taziye defterine siyasetçiler, diplomatlar, farklı dinlerin ruhani liderleri ve vatandaşlar mesajlarını yazdı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, taziye defterini imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığının Türkiye'ye taziye mesajı bile yollamadan seyahat uyarısı yapmasını eleştirdi.

Gökçe ''Bulgaristan Dışişleri Bakanlığının taziye mesajı yollamadan önce Türkiye’ye seyahat edilmemesi yolunda kuvvetli bir ikaz içeren seyahat uyarısını büyük bir üzüntüyle karşılıyoruz. Öncelikle biz, ‘geçmiş olsun’ taziye mesajının yayınlanması, arkasından, gerekiyorsa, bir sert uyarısının yapılması, diplomasının yerleşik kuralları ve adabının ayrılmaz bir parçasıdır. Bunu da bu vesileyle paylaşmakta fayda görüyorum.” dedi.

Üyelerinin çoğunluğu Türklerden oluşan, yeni kurulan Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar (DOST) Partisi Genel Başkanı Lütfi Mestan ise Türk halkının bir kez daha büyük bir acının içinde olmasından dolayı üzüntüsünü dile getirerek, başsağlığı dileklerini iletti. Mestan, “Türkiye ile birlikte bu acıyı paylaşıyor, biz de bu acıyı yaşıyoruz. Türkiye'nin teröre karşı verdiği mücadelede beraberiz. Eminim ki Türkiye teröre karşı cevabını verecek, komşumuzun yeniden barış içinde yaşayan bir ülke olacağına inancımız sonsuzdur.” ifadelerin kullandı.

Haberin Devamı

Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı de Bulgaristan’da yaşayan tüm Müslümanlar adına saldırıları kınadığını belirterek, “Gerçekten bu insanlar problemlerini insanca, medenice halledemeyeceklerinden dolayı bu alçak saldırılarla halletmeye çalışıyorlar. Dinimize ve bize göre hiç kimse bir kimsenin hayatına kıyma hakkı yok. Biz Allah’tan şehitlerimiz için rahmet diliyoruz.” diye konuştu.


Hürriyet ve Şeref Halk Partisi (HŞHP) Başkan Yardımcısı Korman İsmailov, Bulgaristan’daki vatandaşların İstanbul’daki saldırılarla ilgili gelişmeleri büyük bir endişe ile izlediklerini ifade ederek, “Bu saldırılar sadece Bulgaristan’ı değil, tüm Avrupa’yı sarsıyor. Maalesef, hepimiz bunlara hazırlıklı olmalıyız.” dedi.

HŞHP’nin diğer Başkan Yardımcılarından Kazım Dal da duyduğu acıyı ifade edecek söz bulamadığını söyledi. Dal, “İçimiz kan ağlıyor. Her zaman Türk halkının, Türk halkımızın ve Türkiyemizin yanındayız” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Burgaz Başkonsolosluğunda açılan taziye defteri de kentte yaşayan siyasilerin yanı sıra vatandaşlar tarafından da imzalandı.