Ankara TÜRKİYE DİYANET VAKFI BOSNA’DA İYİLİK SOFRASI KURDU

TÜRKİYE DİYANET VAKFI BOSNA’DA İYİLİK SOFRASI KURDU

22.06.2015 - 11:50 | Son Güncellenme:

.

TÜRKİYE DİYANET VAKFI BOSNA’DA İYİLİK SOFRASI KURDU

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Bosna Hersek’in Gorajde şehrinde kurulan iyilik sofrasında çok sayıda Müslüman birlikte iftar yaptı.
Gorajde Üniversitesi eğitim ve kültür merkezinde verilen iftar sonrası açıklama yapan Bosna Hersek Gorajde Müftüsü Remzija Pitiç, Bosna Hersek’te ramazanların çok güzel geçtiğini belirterek Bosna’da iyilik sofrası kuran Diyanet Vakfı’na teşekkür etti. Pitiç, “Buruda Müslümanlar olarak akşam ezanını camide bekliyoruz. Ezan sonrası hurma ile iftarımızı açıp akşam namazını kılıyoruz. Daha sonrası da iftarımızı yapıyoruz” ifadesini kullandı.
Pitiç, “Buralara kadar gelerek orucunu bizimle açan, Türkiye Diyanet Vakfı görevlilerine, yöneticilerine tüm Diyanet Vakfı camiasına ve özellikle Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ’e şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.
Türkiye Diyanet Vakfı’nın Gorajde’de 5 gün boyunca iyilik sofrası kuracağını vurgulayan Gorajde Müftüsü Pitiç, “Düzenlenen iftar programı için çok teşekkür ediyoruz.Türk kardeşlerimizle birlikte olmak çok güzel. Türkiye’deki Müslüman kardeşlerimize de hayırlı Ramazanlar diliyoruz” şeklinde konuştu.
Türkiye Diyanet Vakfı’nın ramazan ayında dünyanın 68 ülke ve 400 farklı bölgesinde muhtaçlara gıda kolisi dağıtacak ve iftarda iyilik sofraları kuracağını söyleyen TDV Hayri Sosyal Hizmetler Görevlisi Selman Aktaş, Bosna’da bin kişiyi iyilik sofrasında bir araya getireceklerini söyledi. Aktaş, “Vakit iyilik vakti, bu ramazan ve her zaman’ diyerek yola çıktık. Bu yıl ramazan ayında yurtiçine ve yurtdışına toplam 9 milyon 350 bin TL tutarında yardım yapmış olacağız. Bu ramazan ve her ramazan, şehrimizdeki, ülkemizdeki ve dünyamızdaki ihtiyaç sahiplerinin ellerinden tutacağız” dedi.