Tekirdağ TÜRKİYE EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİNİN KURULUŞUNUN 30’UNCU YILI VE 17 EKİM DÜNYA ASTSUBAYLAR GÜNÜ TEKİRDAĞ’DA KUTLANDI

TÜRKİYE EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİNİN KURULUŞUNUN 30’UNCU YILI VE 17 EKİM DÜNYA ASTSUBAYLAR GÜNÜ TEKİRDAĞ’DA KUTLANDI

17.10.2014 - 12:15 | Son Güncellenme:

.

TÜRKİYE EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİNİN KURULUŞUNUN 30’UNCU YILI VE 17 EKİM DÜNYA ASTSUBAYLAR GÜNÜ TEKİRDAĞ’DA KUTLANDI

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğinin kuruluşunun 30’uncu yılı ve 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü Tekirdağ’da törenle kutlandı.
Türkiye Astsubaylar Derneğinin kuruluşu ve 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü kapsamında, Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’da Valilik önünde gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtına Tekirdağ Emekli Astsubaylar Derneği adına çelenk sunuldu.
Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törende, günün anlam ve önemini belirten konuşma Tekirdağ Emekli Emekli Astsubaylar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Yıldırım tarafından yapıldı.
Aileleri ile beraber 1 milyon kişinin Tekirdağ Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD) tarafından temsil edildiğini söyleyen Yıldırım, "Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Kara, Deniz, Hava, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığında yaptıkları onurlu hizmetlerinden emeklilik ve malullük nedeniyle ayrılan astsubayların anılarını yaşatmak, dayanışmalarını sürdürmek için kurulmuştur. Yürekleri bizimle atan 97 bin çalışan, 120 bin astsubay bulunmaktadır" dedi.
Derneğin Türkiye çapında 100 şubesi ve 75 bin aktif üyesi olduğunu belirten Yıldırım, "17 Ekim’de kutladığımız dernek kuruluş yıl dönümü uluslararası boyuta taşınmış ve bugünün aynı zamanda Dünya Astsubaylar Günü olarak kutlanması sağlanmıştır. Bugün Dünya Astsubaylar Gününü gururla kutluyoruz" diye konuştu.
Törene Tekirdağ Emekli Astsubaylar Derneği Üyeleri ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak katıldı.
Emekli Astsubaylara çiçek sunulmasının ardından tören sona erdi.