İstanbul TÜRKİYE İLE MALAY DÜNYASI ARASINDA AKADEMİK AÇILIM

TÜRKİYE İLE MALAY DÜNYASI ARASINDA AKADEMİK AÇILIM

08.04.2016 - 19:04 | Son Güncellenme:

.

TÜRKİYE İLE MALAY DÜNYASI ARASINDA AKADEMİK AÇILIM

İstanbul’da, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi işbirliğiyle Osmanlı-Malay Dünyası Çalışmaları Uygulamaları ve Araştırma Merkezi açılacak.
Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da Eylül 2015’te faaliyete geçen ilk merkezin ardından İstanbul’da açılacak merkezle 300 milyonluk Malay dünyası ile Osmanlı’nın müşterek tarihinin izleri sürülecek. Yüksek lisans ve doktora programlarıyla akademi dünyasına yeni çalışma sahaları açan merkezde ayrıca Müslüman dünyanın kalkınmasına katkı sunacak çalışmalar da yürütülecek. Türkiye’nin Asya/Pasifik ülkeleriyle günümüz ilişkilerinin de çalışılacağı merkezde, “Gelecekte ortak neler yapılabilir?” sorusunun cevabı aranacak.
İki dünyayı siyasi, kültürel, iktisadi, askeri ve sosyal yönleriyle akademik ve bilimsel yöntemlerle incelemeyi hedefleyen merkez, kapsadığı çalışma alanı bakımından da dünyada bir ilki oluşturuyor.
Osmanlı-Malay Dünyası Çalışmaları Uygulamaları ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Serdar Demirel’in yürütücülüğünde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Gerçek, Rektörü Prof. Dr. Musa Duman; Malezya Uluslararası İslâm Üniversitesi Başkanı Dr. Rais Yatim, Rektörü Prof. Dr. Zaleha Kamaruddin’in katılımıyla 11 Nisan Pazartesi, 09.30’da FSMVÜ Topkapı Yerleşkesi’nde açılış töreni gerçekleştirilecek. Dr. Rais Yatim’e fahri doktora unvanının da takdim edileceği açılış töreni, sema gösterisiyle sona erecek. Merkezin ilk programı olan “Uluslararası Osmanlı-Malay Dünyası Medeniyet Çalışmaları Sempozyumu”, iki dünyadan akademisyenlerin katılımıyla 12 Nisan’da FSMVÜ Topkapı Yerleşkesi’nde düzenlenecek.