Diyarbakır TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL 2. LİGİ

TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL 2. LİGİ

02.05.2016 - 11:49 | Son Güncellenme:

.

TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL 2. LİGİ

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden Bağlar Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, sezonun son maçını Bursa Zeytin ve Gençlik Basketbol ile oynadı. Kadınların dostluk havasında tamamladıkları maç, son zamanlarda spor sahalarında oluşan şiddetin bir daha yaşanmaması için adeta örnek teşkil etti. Maç sonrasında açıklamalarda bulunan Bursa Zeytin ve Gençlik Basketbol Takımı Genel Menejeri Serdar Kesiciler, Diyarbakır’daki dostluğu görmek için herkesin buraya gelmesini temenni ettiğini söyledi.
Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nde mücadele veren Bağlar Belediyesi Kadın Basketbol Takımı ile Bursa Zeytin ve Gençlik Basketbol Takımı, Ziya Gökalp Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Sezonun son maçı olması nedeniyle kıyasıya yapılan maç dostluk temelinde bitti. Ligin genel değerlendirmesini yapan Bağlar Belediyesi Kadın Basketbol Takım Antrenörü Ramazan Deniz, gerçekleştirdikleri son maçla bir sezonu daha geri de bıraktıklarını hatırlattı. Kendi öz güçleriyle altyapıda yetiştirdikleri sporcular ile çok güçlü takımlarla mücadele ettiklerini dile getiren Deniz, “Bizden kat be kat güçlü olan ve kat be kat maddi imkanlara sahip olan takımlara karşı elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık” dedi.
"KIZLARIMIZ SONUNA KADAR MÜCADELE ETTİ"
Altyapıda yetişen sporcuların 1999-2000 doğumlu olmasına rağmen kendilerinden yaşça büyük sporcularla karşı karşıya geldiklerini belirten Deniz, son maçlarının ise dostluk havasında bittiğini söyledi. Sezon genelinde istedikleri başarıyı yakalayamadıklarını da ifade eden Deniz, sporcularının geleceği açısından ön fikir, ön izlenimler kazandıklarını bildirdi. Deniz, "Elimizden geldiği kadar Bağlar Belediyesi Kadın Takımı olarak Diyarbakır’ı en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz. Kızlarımız yürekleriyle sonuna kadar mücadele ettiler. Bu sezonda yaşadıklarımızdan dolayı asla geri adım atmadan, önümüze bakarak, geleceğe yatırım yaparak önümüzdeki yıllarda daha güçlü girmeyi düşünüyoruz. Kadın basketbol takımımızı daha iyi yerlere getireceğimize inanıyoruz. Altyapımızın güçlendirilmesi ile öz kaynaklarımızla, gelecekte yetiştireceğimiz kızlarımızla, verilen desteklerle daha iyi yerlere geleceğiz. Bütün sporseverlere, arkamızda duran ve bizi her şekilde destekleyen başkan ve yöneticilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
KESİCİLER: "HİÇBİR TAKIM BURAYA MAÇ YAPMAYA GELMEDİ"
Bursa Zeytin ve Gençlik adına Genel Menajeri Serdar Kesiciler de Diyarbakır yönetim ve taraftarlarının kendilerine yönelik yaklaşımlarına teşekkür etti. Kesiciler, "Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi Play Off maçımızı Diyarbakır maçıyla noktaladık. Diyarbakır Bağlar Belediyesi’ne çok çok teşekkür ediyoruz. Diyarbakır’da çok güzel ağırlandık. Her ne kadar bizim grubumuzda 5 takım olsa da ve hiçbir takım buraya maç yapmaya gelmedi. Ama biz sonuçta geldik, gayet güzel karşılandık ve ağırlandık. Hiçbir sıkıntı yaşamadan maçımızı oynadık. Kulüp başkanına, seyirciye ve halka çok teşekkür ediyoruz. Herkesin buraya gelmesini temenni ederim. Huzurunuzda Diyarbakır halkına, kulüp başkanına ve oyunculara çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.