Gündem Türkiye kar altında

Türkiye kar altında

27.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bolu’da önceki gece başlayan kar yağışı, TEM Otoyolu’nun Dağkent Viyadükleri, Elmalık, Abant Kavşağı, Bolu Dağı Tüneli ve Viyadükleri ile D-100 Karayolu’nun Bolu Dağı geçişi, Karanlıkdere ve Bakacak mevkilerinde etkisini artırdı. Yağış nedeniyle TEM Otoyolu ve D-100’de ulaşımda aksamalar meydana geldi

Türkiye kar altında

Hakkari ve çevresinde etkili olan kar yağışı sonucu 43 köy ile 114 mezranın yolunun ulaşıma kapanırken, kent merkezinde 2 yıl önce hizmete açılan buz pistinin çatısı da biriken kar kütlesi nedeniyle çöktü.

Haberin Devamı

Tokat’ta hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye düştüğü Başçiftlik ilçesindeki Sulugöl Göleti’nin yüzeyi buz tuttu.

Kayseri’de Erciyes Dağı’nda kar kalınlığı 1 metreye, hava sıcaklığı ise 10 dereceye ulaşınca, pistler ve mekanik tesisler doldu.

Muş merkeze 70 kilometre uzaklıkta bulunan Elçiler köyünde Zeynep Akalın’ın (23) doğum sancısı tuttu. Karla mücadele ekipleri, AFAD İl Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle 50 kilometre yol aldı. Kalan 20 kilometrelik yol AFAD’ın paletli aracı ve kar motoruyla geçildi. 4 saatlik çalışma sonunda hastaneye ulaştırılan Akalın ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Okullara tatil

Kar yağışı nedeniyle dün Bayburt, Erzincan, Muş, Bitlis, Karaman, Antalya’nın Akseki ve Hakkari’nin Yüksekova ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.