Ekonomi Türkiye-Katar ortak pulu bugün satışta

Türkiye-Katar ortak pulu bugün satışta

22.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

PTT AŞ, “Türkiye-Katar Ortak Pulu” konulu anma pulunu ve ilk gün zarfını satışa sundu. Pulda, Katar’daki Barzan ve Al Zubarah kaleleriyle Türkiye’deki Rumeli Hisarı ve Ankara Kalesi’nin fotoğrafları yer alıyor. Pulu 2 ve 4 lira, ilk gün zarfı  ise 7 lira bedelle PTT iş yerlerinde, www.filateli.gov.tr’de ve filateli cep  uygulamasında satışa sunuldu.

Türkiye-Katar ortak pulu bugün satışta

Türkiye ile Katar arasında diplomatik ilişkilerin tesis edilmesinin 45. yıl dönümü anısına tedavüle çıkarılan pul, iki ülkenin dostluk ve kardeşliğini filateli alanına da taşıyacak.

Haberin Devamı

PTT AŞ Genel Müdürü Kenan Bozgeyik’in ev sahipliğinde PTT Pul Müzesi’nde “Türkiye-Katar Ortak Pulu Diplomatik İlişkilerin 45. Yıl dönümü” etkinliği düzenlendi. Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek el-Şafi, burada yaptığı konuşmada, Katar-Türkiye ilişkilerinin bir asrı aşan tarihi sürece dayandığını, bu ilişkilerin kardeşlik, anlayış ve karşılıklı saygı üzerine inşa edildiğini söyledi. Bozgeyik de dostlukların kolay kazanılmadığını dile getirerek, Türkiye’nin kardeş ülkelerin her biriyle ayrı tarihi kökleri olan dostlukların bulunduğunu ifade etti.

Yazarlar