Siyaset ‘Türkiye KKTC’nin haklarını da sonuna kadar koruyacak’

‘Türkiye KKTC’nin haklarını da sonuna kadar koruyacak’

18.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Şişli İlçe Kongresindeki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 yılın ardından AK Parti’ye dönmesi sonrasında kongrelerle birlikte tazelenme, kucaklaşma, bayrak yarışı şuuruyla  yeni bir dönemin başlatıldığını dile getirdi.

‘Türkiye KKTC’nin haklarını da sonuna kadar koruyacak’

Albayrak, “Küresel anlamda büyük bir çarpışmaya dünya giderken, Türkiye’yi ayakta tutacak olan iki konudan biri ülkenin yekvücut halinde bir ve beraber olması, diğeri de sistemsel dönüşüm olarak istikrarlı siyasi bir yapıya kavuşması. Birincisi 15 Temmuz’da ikincisi de 16 Nisan’da geçti. Artık 2019, bu büyük ve kutlu doğumun tarihi kırılmasının yaşanacağı Türkiye özelinde, iki seçimin olduğu önemli bir yıl olacak” dedi.

Haberin Devamı

İHA ve SİHA vurgusu

Albayrak, sözlerini, “Ama öyle güçlü bir şekilde bu süreci Türkiye yönetiyor ki sadece Mehmetçiklerimiz sahada çok şanlı bir mücadele vermiyor. ‘Türkiye istediğinde neyi başarır’ı Bayraktar Grubu sayesinde, yerli İHA ve SİHA’larımızla, bugüne kadar ortaya çıkan ölü sayısının neredeyse üçte birini İHA’larımız, SİHA’larımız sayesinde gerçekleştirdik” diye tamamladı.

Doğu Akdeniz’deki gelişmelere değinen Albayrak, geçtiğimiz hafta Güney Kıbrıs’a ziyaret gerçekleştiren Amerika’dan birileri olduğunu ve bu görüşmeleri ibretle izlediğini belirterek, şöyle devam etti:

“Doğu Akdeniz’deki gelişmeler iki alanda; bir Türkiye’nin ekonomik münhasırlık bölgesi konusu, ikincisi Türkiye’nin karasuları dışındaki Kıbrıs’ın tamamını ilgilendiren karasuları. Türkiye hem kendi karasuları hem de Kıbrıs’ın etrafındaki tüm Kıbrıs’ı ilgilendiren bu süreçle alakalı uluslararası hukuktan kaynaklanan pozisyonunu sonuna kadar koruyacaktır. Buna rağmen birileri bir şeyler yapmaya çalışıyor. İkinci boyutu da bu, ekonomik boyut. Ben de diyorum ki, bir sürü küresel firmalar var işte Amerika’dan, İtalya’dan geliyorlar araştırma yapıyorlar, yatırım yapacaklar. Gülerek izliyorum. Ben de diyorum ki Türkiye’nin içinde olmadığı hiçbir proje ekonomik olarak fizibil değildir.”