Gündem Türkiye’nin 3. çift kol nakil ameliyatı

Türkiye’nin 3. çift kol nakil ameliyatı

03.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’nde, dün Türkiye’nin 3’üncü çift kol nakli yapılmaya başlandı.

Türkiye’nin 3. çift  kol nakil ameliyatı

Operasyonu, daha önce yapılan 2 çift kol naklini de gerçekleştiren AÜ Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, eşi AÜ Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan ve ekibi yapacak. Kolları nakledilecek olan Emin Konar (23), 31 Ocak’ta geçirdiği motosiklet kazasında getirildiği AÜ Hastanesi acil servisinde müdahaleye rağmen 1 Şubat 2016’da beyin ölümü gerçekleşti. AÜ Organ Nakil Koordinasyon Birim Sorumlusu uzman Nilgün Keçecioğlu, Konar’ın ailesiyle gece boyunca yaptığı görüşme sonunda organ bağışı konusunda ikna etti.

Haberin Devamı

Elinde bomba patladı

Konar’ın ailesi, kolların yanı sıra, kalp, karaciğer, akciğer, böbrekler, pankreas ve korneaları bağışladı. Konar’ın kollarının Mustafa Sağır’a (29) nakledilmesine karar verilirken, diğer organları ise gün içinde belirlenecek hastalara nakledilecek.

Mustafa Sağır, 2008 yılında Adıyaman’ın Besni İlçesi Kutluca Köyü’nde tarlada bulduğu bombayı kurcaladı. Bombanın patlamasıyla ağır yaralanan Sağır, her iki kolunu da kaybetti. Oğlunun 8 yıldır bu şekilde yaşamını sürdürdüğünü söyleyen baba Mustafa Sağır, 2 yıl önce hastaneye gelerek kol nakli için kayıt yaptırdıklarını belirtti.