Ekonomi Türkiye’nin bilişim altyapısı millileşiyor

Türkiye’nin bilişim altyapısı millileşiyor

17.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin bilişim altyapısını millileştirmek için önemli  çalışmalar yapıldığını belirterek, “Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya organizasyonlarının verilerini ülkemizde depolayarak, vatandaşlarımızın bilgilerini daha güvenli hale getireceğiz” dedi.

Türkiye’nin bilişim  altyapısı millileşiyor

Bakan Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilişim altyapısını millileştirmek adına özellikle Türkiye’deki verilerin yurtdışına çıkmasını önlemek amacıyla yerli veri merkezlerinin kurulmasına öncelik verildiğini, konuyla ilgili Haberleşme Genel Müdürlüğü tarafından çalışma yürütüldüğünü ifade etti.

Bilişim teknolojilerinde yerli altyapının yaygınlaştırılması amacıyla yapılan çalışmaların arttırıldığına dikkati çeken Arslan, yerli yazılım ve donanım sistemlerinin millileştirilmesi amacıyla Ar-Ge destekleriverdiklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Yeni iş alanları

Yerli veri merkezlerinin arttırılması ve maliyetlerin düşürülmesi ile uluslararası sosyal medya organizasyonları tarafından yurtdışında depolanan ve bu sitelere üye olan tüm vatandaşların verilerinin Türkiye’de depolanmasını amaçladıklarını vurgulayan Arslan, “Türk insanının kişisel eğilimlerini içeren verilerin yurtdışında dolaşmasının da önüne geçmiş olacağız” diye konuştu.

Arslan, söz konusu merkezlerin artırılması ile bu sektörde önemli oranda istihdam da sağlanacağına işaret ederek, “Türk yazılım sektöründe yeni iş alanları açılacaktır. Veri merkezlerinin hızlı bir şekilde kurulması, siber güvenlik açısından gerekli. Bu noktada altyapımızın millileştirilmesi büyük önem taşıyor” dedi.