Ankara TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK FESTİVALİ ETİMESGUT’TA

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK FESTİVALİ ETİMESGUT’TA

05.09.2014 - 03:04 | Son Güncellenme:

.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK FESTİVALİ ETİMESGUT’TA

Etimesgut’ta düzenlenen 11. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, Doğu Anadolu’nun illeri Kars, Ardahan, Iğdır ve Kahramanlar şehri Kahramanmaraş ile Çin zulmü altındaki Doğu Türkistan’ı bir araya getirdi. Etimesgut’ta yapılan dev festivalde tüm dünyaya kaynaşma, dostluk ve barış mesajları verildi.Yöresel ürünlerin ve Güney’in folklorunun tanıtıldığı festivalde ünlü sanatçı Alişan ise şarkı ve türküleriyle Başkent Ankara’ya unutulmaz saatler yaşattı.
Etimesgut festivalinin 7. gününde Kahramanmaraş, Kars, Ardahan, Iğdır ve Doğu Türkistan geceleri yaşanırken Anadolu’nun hemen hemen her ilinin yöresel ürünleri de etkinlik alanındaki stantlarda yerini aldı.
Festivali takip eden vatandaşlar sahnedeki yöresel oyunları seyretmek ve ünlü sanatçıların konserini izlemek için adeta Ankara Etimesgut’a akın etti. Gecenin finalinde ise ünlü sanatçılar Muazzez Ersoy, Yıldız Tilbe ve Alişan konserleri ise izleyenlerden tam not aldı. Ünlü sanatçılara geceye kattıkları renkten dolayı Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.Festival 7 Eylül Pazar günü defileler ve ünlü sanatçıların konserleri ile son bulacak.