Türkiye’nin en büyük sorunu

Ülkemizin şu an en büyük sorunu ramazanda sakız çiğnemek ve diş fırçalamak…

Mübarek ramazan ayın girdik, televizyonlarda, gazete, dergi ve internet medyasında her zaman olduğu gibi gene dini yayın furyası başladı.

Müslümanlığı bir y sığdıran yurdum insanı, ramazanda diş fırçalamak orucu bozar mı, sakız çiğnemek orucu bozar mı vs vs gibi çok önemli konular kilitlenmiş durumda. Oruç tüm Müslümanlara farz kılınmıştır ancak oruç sadece yememek, içmemek, cinsel ilişkiye girmemek ve nefsi kontrol edebilmeyi, terbiye edebilmeyi öğrenmenin ötesinde aç kalan canlıların halini anlayabilmektir ve bu sadece ramazan ayında değil her zaman diğer canlıları düşünebilmeyi aklımızdan çıkarmamayı bize öğretmelidir diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

En azından bu ay acaba kaç kişi evinde hazırlanmış on çeşit iftar sofrasına koşarken sokakta aç dolaşan bir lokma ekmek bulabilmek için akşama kadar sıcakta dolaşmış bitkin düşmüş bir kedi veya köpeği düşünerek bir lokma ekmek veriyor?

Millet marsta su var mı, uzayda başka galaksilerde hayat var mı derdine düşmüşken, etrafımızdaki coğrafya ateşten bir çember olmuşken, orta doğu cayır cayır yanarken ülkemizin şu an en büyük sorunu ramazanda sakız çiğnemek ve diş fırçalamak…