Gündem Türkiye’nin Hollywood’u olacak

Türkiye’nin Hollywood’u olacak

14.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da Karadeniz’in hemen kıyısında yer alan 3 köye film platosu kuruluyor

Türkiye’nin Hollywood’u olacak

Eyüpsultan’a bağlı Odayeri, Çiftalan ve Ağaçlı köylerinde, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edilen imar planı değişikliğiyle birlikte, film platosu kurulmasına onay verildi. Odayeri köyü yerlilerinden Hakan Duygun, “Bu gibi şeyler her yere nasip olmadığı için gurur duyarız. Gelsinler, hoş gelsinler. Köyümüz, insanlarımız ve Türkiye yararlanır. Köyümüzün ismi dünya çapında ‘Hollywood’ gibi bir marka olur. Markalaşmak bugün çok zor şartlarda olan, büyük bir olay. Nasıl ki Hollywood deyince bütün millet ‘Tamam, orayı biliyoruz’ diyorsa, yarın da ‘Odayeri’ deyince orayı da bütün millet bilecek. Bu bizler için gurur kaynağı olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Köylerinin 300 senelik geçmişe sahip olduğunu söyleyen Duygun, “Köyümüzün meydanında çok eskiden bir oda varmış. Orada etraftan gelen köylüler odaya gelip odun kömürü yapıyorlarmış. ‘Odaya gidelim, odaya gidelim’ derken, köyümüzün ismi Odayeri diye olmuş” dedi.

Çöl filmleri çekildi

Türk filmlerinin eskiden köylerinde çekildiğini belirten Hakan Duygun, “Çok eskiden Cüneyt Arkın’ın bütün çöl filmleri hep Ağaçlı ve Çiftalan köylerinde çekilmişti. Şimdi ben gururla onları seyrediyorum. Hoşuma gidiyor. Kendi tarihimizi yaşıyoruz. Köyümüzü görüyoruz. Hoşumuza gidiyor” diye konuştu. Ağaçlı sakinlerinden olan ve 1973 yapımı “Hazreti Ömer’in Adaleti” filminde kendisinin de figüranlık yaptığını belirten Yakup Engin, “Eskiden beri burada film çekerler. Bütün artistler yazın hep buralardaydı. Zeki Müren, Cüneyt Arkın, Adnan Şenses hep buralardaydıi” dedi.