Antalya "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçı Firması" Araştırması

"Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçı Firması" Araştırması

14.06.2018 - 20:12 | Son Güncellenme:

TİM tarafından düzenlenen araştırmaya göre Antalya'dan listeye 11 firma girdi

Türkiyenin İlk 1000 İhracatçı Firması Araştırması

ANTALYA (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen "Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması" araştırması sonuçlarına göre, Antalya'dan listeye 11 firmanın girdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Hakkı Bahar, yaptığı açıklamada, TİM tarafından 16 yıldır yapılan ve 26 sektörü kapsayan "İlk 1000 İhracatçı Firma" araştırmasının sonuçlarının açıklandığını hatırlattı.

Türkiye'nin en büyük ihracatçı firmalarının belirlendiği araştırmada, listeye BAİB üyesi 11 firmanın girdiğini belirten Bahar, Batı Akdeniz'den 11 firmanın Türkiye'nin en büyük ihracatçı firmaları arasına girmesinin geleceğe yönelik motivasyonu artırdığını ifade etti.

Bahar, listeye giren firmaları kutlayarak, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki yıllarda Batı Akdeniz'den daha çok firmanın listeye girmesini temenni ediyorum. Ülkemizin her alanda daha güçlü olabilmesi adına üretmek ve ürettiğimizi ihraç etmek zorunda olduğumuzu bu vesileyle bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu çerçevede BAİB Yönetim Kurulu olarak bizler de hazırladığımız bir dizi projeyi hayata geçirmek için gün sayıyoruz. Amacımız daha önce ihracat yapmayan firmaların ihracat yapmasını sağlayarak, Batı Akdeniz'in ihracat rakamlarını daha yukarılara çekmektir."