Bursa Türkiye'nin İlk Cimnastik Salonu Nilüfer'de Açılıyor

Türkiye'nin İlk Cimnastik Salonu Nilüfer'de Açılıyor

06.11.2017 - 11:53 | Son Güncellenme:

.

Türkiyenin İlk Cimnastik Salonu Nilüferde Açılıyor

Nilüfer Belediyesi’nin, Türk sporuna başarılı çocuklar kazandırmak ve dünya çapında cimnastikçilerin yetişmesi amacıyla hayata geçirdiği Türkiye’deki ilk Cimnastik Salonu, açılış için gün sayıyor.
Amatör sporlardan profesyonel sporlara kadar sporun her branşına katkı koyan Nilüfer Belediyesi, bu kez Türk sporuna cimnastik salonu kazandırıyor. Türkiye’de alanında ilk olan Nilüfer Belediyesi Beşevler Cimnastik Salonu, 11 Kasım Cumartesi günü açılacak. Toplam 6 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan salonda, uluslararası yarışma ve etkinliklere ev sahipliği yapacak nitelikte olan bin 100 metrekare ana salon, fitness salonu, iki adet aerobik salonu, judo, eskrim, güreş, karate salonları, oyuncu, hakem ve antrenör soyunma odalarının yanı sıra fuaye alanı ve toplantı odaları yer alıyor. 320 kişilik seyirci kapasitesine sahip olan salon ayrıca, 208 metrekare güneş paneli sayesinde kendi enerjisini üretecek.
Geleceğin Milli sporcularının yetişeceği Nilüfer Belediyesi Beşevler Cimnastik Salonu’nu, Türk sporuna önemli bir değer katacak. Cimnastik salonunda eğitimlerin 2017 yılı Şubat ayından bu yana devam ettiğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu süreçte 10 antrenör gözetiminde 4 bin çocuğun cimnastikle tanıştığını ifade etti.
Nilüfer Belediyesi Beşevler Cimnastik Salonu’nda, sporun tüm branşlarında başarılı çocuklar yetişeceğini kaydeden Başkan Bozbey, “Sporun anası, cimnastik ve atletizmdir. Basketbol, voleybol, futbol, hentbol hangi spor dalında olursa olsun, başarılı sporcuların geçmişine baktığımızda, tüm sporcuların altyapılarında atletizm ve cimnastik eğitimi aldığını görüyoruz. Aileler, çocuklarının profesyonel bir sporcu olmalarını istiyorsa, mutlaka cimnastik ve atletizm yaptırmalılar” dedi.

"Türk sporuna armağan olsun"
Türkiye’de örnek ve uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapabilecek olan Nilüfer Belediyesi Beşevler Cimnastik Salonu’nu açacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Başkan Bozbey, “11 Kasım’da açılışını yapacağımız cimnastik salonumuzdan, binlerce başarılı çocuğun yetişeceğini düşünüyoruz. Böyle nitelikli bir tesisin de Nilüfer’de olması bizi son derece mutlu oluyor. Cimnastik salonumuzda şu anda yaklaşık 600 çocuğumuz eğitim alıyor. Salonların yetmediğini biliyoruz. Önümüzdeki yıllarda elbette ikinci, üçüncü salonlar da ardı ardına gelecektir. Nilüfer Belediyespor bünyesinde farklı kategorilerde 15’i kız 10’u erkek olmak üzere toplam 25 lisanslı sporcumuz var. Lisanslı sporcumuz olan Ayşe Naz Topaloğlu da Yıldız Milli Takım kampına davet edildi. Son iki sezonda Türkiye üçüncüsü olan Nilüfer Belediyespor Takımımız, bu yıl da finallere Türkiye ikincisi olarak geldi. Nilüfer Belediyesi Beşevler Cimnastik Salonu, Türk sporuna armağan olsun” şeklinde konuştu.

"Bursa’da 16 yıl aradan sonra ilk kez yapılacak"
Nilüfer Belediyesi Cimnastik Salonu’nda açılış günü, Türkiye Şampiyonası heyecanı da yaşanacak.
11-12 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan Türkiye Şampiyonası Cimnast Lig 3. hafta müsabakaları ile Küçükler 3. etap müsabakaları, Nilüfer Belediyesi Beşevler Cimnastik Salonu’nda yapılacak. Müsabakalar, kulplu beygir, halka, atlama masası, paralel ve barfiks olmak üzere 6 dalda gerçekleşecek. Bursa’da, 16 yıl aradan sonra Artistik Cimnastik branşında ilk defa Türkiye Şampiyonası düzenlenmiş olacak.