Gündem Ve düğmeye basıldı! Açılıyor... Türkiye'de başka yok

Ve düğmeye basıldı! Açılıyor... Türkiye'de başka yok

01.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yüksek hızlı tren güzergâhında vatandaşların, yolculukları sırasında kitap okumaları için düğmeye bastı.

Ve düğmeye basıldı Açılıyor... Türkiyede başka yok

Konya’da Gar Evi’ni kütüphaneye çeviren bakanlık, açılış için gün sayıyor. Resmi açılışı yapıldıktan sonra gar kütüphaneleri Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak. Yolculuk esnasında kitap okumak isteyen yolcular, gardan aldıkları kitapları bakanlığın herhangi bir kütüphanesine teslim edebilecek.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, tren yolculuğunu seven vatandaşlar için yeni bir çalışmayı hayata geçiriyor. Bakanlık, Türkiye genelinde yüksek hızlı tren güzergahlarında gar kütüphanelerini devreye sokmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Konya’da ilk adım atıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi’nce restore edilen 9 numaralı Gar Evi’ni kütüphaneye çeviren bakanlık, tren yolculuğu esnasında vatandaşları kitapla buluşturmak için gün sayıyor.

Ülke genelinde yaygınlaşacak

Yüksek hızlı tren güzergâhında vatandaşların yolculukları sırasında ve sonrasında ödünç aldıkları kitapları okumaları için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilk gar kütüphanesini oluşturan bakanlık, Konya’daki tarihi Gar Evi’ni Ramazan Bayramının ardından kitapseverlerle buluşturacak. Konya’daki gardan kitap olan bir vatandaş, kitabı bakanlığa bağlı kütüphanelere teslim edebilecek. Bakanlık, gar kütüphanelerini Türkiye genelinde de yaygınlaştıracak.

Haberin Devamı

Açılışlar başlıyor

Bakanlık ülke genelinde kütüphanelerin sayısını artırmak için de çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın mülkiyetinde yetersiz bir binada hizmet verirken, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait beş katlı binaya taşınan Birecik İlçe Halk Kütüphanesi’nin resmi açılışı da önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca onarım ve tefriş işleri için gerekli ödeneklerin gönderildiği Kütahya Domaniç İlçe Halk Kütüphanesi de yine mayıs ayında ziyaretçilerle buluşacak. Denizli Sarayköy İlçe Halk Kütüphanesi’nin ise bu ay içinde yapılandırılarak açılışı yapılması planlanıyor. Rize Güneysu İlçe Halk Kütüphanesi’nin yapılandırılmasını tamamlayan bakanlık, onarımı için ödenek gönderdiği bu kütüphaneyi de yine bu ay hizmete sunacak. Kars Arpaçay, Tunceli Pülümür ile Malatya Yazıhan İlçe Halk kütüphaneleri de bu ay açılış bekleyen kütüphaneler arasında.