Gündem Türkiye’nin ilk hilal mimarili devlet hastanesi şifa dağıtacak

Türkiye’nin ilk hilal mimarili devlet hastanesi şifa dağıtacak

20.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk hilal mimarili devlet hastanesi Beyşehir’de hizmete girdiğinde kapılarını açtığı tüm hastalara şifa kaynağı olacak. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, “150 yataklı yeni hastanemiz adeta beş yıldızlı otel konforuyla hizmet verecek” dedi.

Türkiye’nin ilk hilal mimarili devlet hastanesi şifa dağıtacak

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, inşaat çalışmaları tamamlanan Konya’nın Beyşehir ilçesinin hilal mimarili yeni devlet hastanesinin 14 Mart Tıp Bayramı’nda resmi açılışının yapılarak hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Özaltun, gökyüzünden bakıldığında mimarisiyle hilal görüntüsü şeklinde inşa edilen Türkiye’nin ilk devlet hastanesi olma özelliğini taşıyan 150 yataklı Beyşehir’in yeni Devlet Hastanesi’nin hizmete girdiğinde sadece Beyşehir değil, bölge hastanesi konumuna gelerek adeta beş yıldızlı otel konforuyla çevre il ve ilçelere de hizmet vereceğini belirtti.

Haberin Devamı

46 milyon TL

Türkiye’nin en modern ilçe devlet hastanelerinden birisinin Sağlık Bakanlığı tarafından Beyşehir’e kazandırıldığını hatırlatan Başkan Özaltun, “Esentepe Mahallesi’nde 66 bin 920 metrekare alan üzerine, 8 katlı olarak üst kısmı hilal mimarisi şeklinde inşa edilen yeni devlet hastanemizin yapım çalışmaları tamamlandı. Artık sağlık hizmeti vermek için gün saymaya başladı. Beyşehir halkımız gibi biz de açılışının yapılarak hizmete gireceği günü dört gözle bekliyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın yaklaşık 46 milyon TL’ye ihale edilen bir yatırımla ilçeye kazandırılan Türkiye’deki ilçe devlet hastaneleri içerisinde en büyük

Türkiye’nin ilk hilal mimarili devlet hastanesi şifa dağıtacak
yatırımlarından birisi olan Yeni Beyşehir Devlet Hastanesi’nin aynı zamanda hasta konukevi imkanıyla da bölgemize sağlık alanında çok önemli hizmetler sunacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Göz kamaştıracak’

Başkan Murat Özaltun, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da AK Parti iktidarlarının 2002 yılından itibaren reform niteliğinde adımlar atarak, Türk insanının sağlık alanındaki ihtiyaçlarını çözen ve yaşam standardını yükselten bir anlayışla hizmet verdiğine dikkati çekerek şunları kaydetti: “Hastanemizin çevre düzenleme çalışmaları da bitirildi. Hastanemize ilçe merkezinden sağlanacak olan bağlantı yollarının açılışından önce tamamlanması için de Belediye ekiplerimiz mesai mevhumu gözetmeden çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye’nin ilk hilal mimarili devlet hastanesi şifa dağıtacak

Nihayetinde, şu anda ilçemiz için ülkemiz için gurur duyacağımız göz kamaştıran bir hastane ortaya çıktı. Ben Beyşehir’deki sağlık standardını yükseltecek olan yeni devlet hastanemizin tamamlanması noktasında verdikleri destek için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Sağlık Bakanımız Sayın Ahmet Demircan’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ahmet Sorgun’a, AK Parti Konya Milletvekilimiz Sayın Mehmet Babaoğlu, Sayın Mustafa Baloğlu, Sayın Abdullah Ağralı ve diğer Konya milletvekillerimize, AK Parti Konya İl Başkanımız Sayın Hasan Angı ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

Hasta Konukevi gün sayıyor

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, belediye olarak ilçeye otel konforunda bir hasta konuk evi kazandırdıklarını belirtti. Özaltun, Yeni Beyşehir Devlet Hastanesi’nin hemen yanıbaşında bir süre önce başlayan hasta konukevi inşaatının tamamlandığını belirtti. ‘Beyşehir’de iyi şeyler oluyor’ sözünü slogan haline getirdiklerini kaydeden Başkan Özaltun, şunları söyledi: “Yeni devlet hastanemizin hemen karşısında bin 680 metrekarelik alanda 3 katlı olarak inşa edilen hasta konukevi

Türkiye’nin ilk hilal mimarili devlet hastanesi şifa dağıtacak
açıldığında bölgemize 36 yatak kapasiteli olarak hizmet verecek. Teras katına sahip konuk evinin zemin katında işyeri olarak yapılan dükkanlar da yeni hastanemizin hizmete girmesiyle doğacak ihtiyaçlar için de değerlendirilebilecek.”

Yeni hastanede neler olacak?

Beyşehir’de yapılan toplam 168 yatak kapasiteli olacak yeni hastanede, 216 araçlık otopark, 13 engelli otoparkı, yoğun bakım sığınağı, 48 poliklinik, 2 yoğun bakım salonu, 4 ameliyathane, 1 doğum ameliyathanesi, bebek yoğun bakımı, 1 kurşun kaplı ameliyathane, 6 idari ofis odası, 105 hasta oda sayısı, 2’si izoleli 16 yataklı müşahade odası, klima santralleri, kadın doğum ünitesi, labaravutarlar, kütüphane ve toplantı salonu, morg, atölyeler, servis odaları, mahkum odaları, başhekimlik, bilgi işlem, kafeterya, acil servis gibi daha pek çok ünite ve birim yer alıyor.

Haberin Devamı

Yazarlar