Gündem Türkiye’nin küçük cenneti Sapanca

Türkiye’nin küçük cenneti Sapanca

26.04.2018 - 14:36 | Son Güncellenme:

Sapanca, Marmara bölgesinde Sakarya iline bağlı bir ilçedir. Şehir, oldukça merkezi bir konuma sahiptir.Öyle ki, İzmit, İstanbul ve Adapazarı'na oldukça yakındır. İlçede ayrıca kendisiyle aynı adı taşıyan bir göl bulunur. Doğa harikası olarak bilinen ve değerli bir içme su kaynağı olan Sapanca Gölü, birçok balık türünü sularında barındırır. Sazan, alabalık, turna gibi birçok balığı bir arada bulunduran göl, kaynağını dağlardan gelen kar suları ile sağlamaktadır. Sapanca’nın temiz ve sessiz gölünde, ormanlı tepelere bakıp huzurlu bir şekilde tatilinizi yapabilir veya ruhunuzu dinlenebilirsiniz.

Türkiye’nin küçük cenneti Sapanca

Sapanca'da gezilecek yerler

Haberin Devamı

Sapanca Gölü

Sapanca Gölü, Adapazarı ve İstanbul arasında kalmaktadır ve Kocaeli il sınırına yakın bir bölgede yer almaktadır. Göl, insanların yaz ve kış mevsimlerinde çok sık ziyaret ettikleri yerlerden biridir. Gölün çevresinde ormanlar ve tepeler bulunmaktadır. Gölün yakınlarında bulunan Arifiye ormanında piknik ve kamp alanları bulunmaktadır.

Kırkpınar

Kırkpınar’da bölgenin en görkemleri doğal güzellikleri bulunmaktadır. Burada bulunan şelale ve tepeler eşliğinde yürüyüşe çıkıp ve bisiklet turları yapabilirsiniz. Ayrıca Kırkpınar’da çok sayıda otel, kafe, restoran ve butik mekânlar bulunmaktadır.

Maşukiye

Maşukiye, Sapanca Gölüne çok yakın bir yerdir. Maşukiye, doğanın sizi ihtişamıyla ile baş başa bıraktığı ve doğaya ait her şeyi bünyesinde barındıran bir köydür. Köy ayrıca sonbahar ve ilkbahar renkleriyle fotoğrafçıların da ilgisini çekmektedir. Maşukiye, şehrin kalabalığı, gürültüsü ve stresinden uzaklaşmak için ve uzun yürüyüşler yaparak doğada zaman geçirmek için tercih edilebilecek yerlerden biridir.

Haberin Devamı

Sapanca Vecihi Kapısı

Vecihi Kapısı Osmanlı'dan kalma tarihi bir yapıdır. Mimar Sinan tarafından yapıldığı rivayet edinen kapıdan, ipek yolunun geçtiği söylenmektedir. Sapanca’ya yolunuz düşerse görmeden geçmemeniz gereken tarihi yapılardan biridir.

Kuzuluk Kaplıcaları

Kuzuluk Kaplıcaları, Selçuklular döneminden beri insanların şifa aradığı sulardır. Yeşilin bin bir tonuyla huzur bulacağınız doğa ile iç içe olan kaplıcalarda tüm stresinizi atabilir ve ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

Rahime Sultan Camii

Sapanca Uzunkum’da bulunan camii, Abdülmecit’in dördüncü karısı tarafından yaptırılmıştır. Özgün yapıları ile tarihi dokuyu hala korumakta olsa da 17 Ağustos depreminde zarar görmüştür.

Sapanca Çiğdem Yaylası

Sapanca Çiğdem Yaylası Türkiye’deki en güzel yaylalardan biridir. Yayla çiğdemlerin açtığı sonbahar ve ilkbaharda muhteşem bir güzellikle var olmaktadır. Bölgedeki en iyi trekking ve yürüyüş rotalarından birine sahiptir demek yanlış olmaz.