Ankara "Türkiye'nin Su Vizyonu" Eğitim Programı

"Türkiye'nin Su Vizyonu" Eğitim Programı

14.03.2018 - 12:49 | Son Güncellenme:

Program kapsamında sürdürülebilir su yönetiminin önemi, uluslararası su politikaları, AB kapsamında suyla ilgili yürütülen çalışmalar, ulusal su planı gibi oturumlar gerçekleştirilecek

Türkiyenin Su Vizyonu Eğitim Programı

İSTANBUL (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2018 yılı hizmet içi eğitim programı kapsamında "2023'e doğru Türkiye'nin su vizyonu ne olmalıdır?" konulu eğitim programı düzenlendi.

Haberin Devamı

Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Su Hukuku ve Politikası Daire Başkanlığı koordinasyonunda DSİ 14. Bölge Müdürlüğü Orhantepe Ar-Ge ve Eğitim Merkezi'nde başlayan eğitim programına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı temsilcilerinden oluşan 60 kişi katılıyor.

Eğitimle su yönetimi alanında sahip olunan teknik bilgilerin yanı sıra idari ve hukuki süreçler ve politika oluşturma bileşenleriyle işlerliğin artırılarak, gerek ulusal gerekse uluslararası boyutta süreç takibinin sağlanması hedefleniyor.

Hizmetiçi eğitim kapsamında sürdürülebilir su yönetiminin önemi, dünyadaki yaklaşım ve vizyonlar, uluslararası su politikaları, kalkınma için suyun önemi, AB çerçevesinde suyla ilgili yürütülen çalışmalar, iklim değişikliğine bağlı azalan su potansiyeli ve siyasi gelişmeler ışığında sınır komşularıyla ilişkiler, ulusal su planı ve ulusal su güvenliği yaklaşımı, su konusunda kamu kurumlarında belediyelerde ve su kanal idarelerinde karşılaşılan hukuki sorunlar ve çözüm yolları konularda oturumlar yapılacak.

Haberin Devamı

Eğitim programı, 16 Mart'ta sona erecek.