İstanbul TÜRKİYE OTOGAZDA DÜNYA İKİNCİSİ

TÜRKİYE OTOGAZDA DÜNYA İKİNCİSİ

19.09.2014 - 09:43 | Son Güncellenme:

.

TÜRKİYE OTOGAZDA DÜNYA İKİNCİSİ

Türkiye, Avrupa’da en çok LPG tüketen ve en çok LPG’li araç parkına sahip ülke oldu.
Türkiye’de otogaz kısa sürede çok sevildi. Son verilere göre Türkiye, bugün Avrupa’da en çok LPG tüketen ve en çok LPG’li araç parkına sahip ülke konumunda. Liderlik ise Güney Kore’de.
LPG, çevreci bir yakıt olması sebebiyle tüm dünyada teşvik edildi. Türkiye’de ise ekonomik bir yakıt olduğu için tüketiciler artan benzin fiyatları karşısında tasarruf amacıyla LPG’ye yöneldi.
LPG dönüşüm sektörünün öncü firmalarından biri olan BRC, otomobil markalarıyla LPG dönüşümleri konusunda yaptıkları çalışmalarla, Türkiye’de LPG’nin sevilmesinde, güvenirliğinin ve bilinirliğinin artırılmasını sağladı. Tofaş’tan sonra Chevrolet ve Hyundai ile çalışmalar yapan firma, hali hazırda Honda ile de ortak çalışmalar yürütmekte.
“SIRF UCUZ DİYE YANLIŞ TERCİH YAPMAYIN!”
BRC Türkiye temsilcisi 2A Mühendislik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Örücü, “Güvenilir markalardan alınan otogaz dönüşüm kitlerinin araçla uyumu sorunsuz olur. Vatandaşlarımız böylece hem aracın performansını artırır hem de çevreci bir araca sahip olurlar. Aynı zamanda tasarruf ta yaparlar” dedi. Piyasada yaklaşık 45 LPG dönüşüm markası bulunduğunu belirten Örücü, bunlar içerisinde yeterli teknolojik çalışmaları yapmayan, son nesil araçlara uyumsuz markaların olduğunu belirtti. O markaların kitlerini taktıran vatandaşların araçlarında sorun yaşayabileceğini söyleyen Örücü, sırf ucuz diye araç sahiplerinin aldıkları otogaz dönüşüm kitlerinin uzun vadede onlara daha fazla maliyetli olabileceğini söyledi.
"YAKINDA ARAÇLAR DOĞAL GAZLI OLACAK"
Kadir Örücü, “Yakın zamanda Türkiye’de doğa lgaz da ağır vasıta araçlardan başlayarak, ülkenin gündemine oturacak. Ayrıca dizele göre daha çevreci bir yakıt olduğu için yaşadığımız dünyaya daha büyük katkı sağlayacak. Firmamızın doğal gaz dönüşüm sistemi CNG konusundaki çalışmaları devam ediyor” diye de ekledi.