Gündem Türkiye-Rusya kültür ilişkilerinde yeni dönem

Türkiye-Rusya kültür ilişkilerinde yeni dönem

12.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya ziyaretinde imzalanan anlaşmayla 2019 yılı ‘Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı’ olarak ilan edildi

Türkiye-Rusya  kültür ilişkilerinde  yeni dönem

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye ile Rusya kültürel ilişkilerde yeni bir döneme giriyor.
Rusya’nın başkenti Moskova’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in başkanlığında düzenlenen Türkiye-Rusya Federasyonu Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısında imzalanan anlaşmayla 2019 yılı, iki ülke arasında karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı ilan edildi.
Çok sayıda etkinlik
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Rusya Federasyonu Kültür Bakanı Vladimir Medinsky’nin imzaladığı anlaşma kapsamında, 2019 boyunca iki ülkede edebiyat alanında konferanslar, sergiler, konserler, sinema, tiyatro, opera, bale gibi kültürel faaliyetler gerçekleştirilecek. Geleneksel sanatların yanı sıra iki ülkenin çağdaş sanatlarının karşılıklı tanınmasını sağlayacak sergiler düzenlenecek.
Ortak projeler
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova ziyareti öncesi Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin’in Uluslararası Kültür İşbirliği Özel Temsilcisi Mihail Shydkoy’u İstanbul’da kabul etmiş, anlaşmayla ilgili detayları konuşmuştu. Bakanlık yetkilileri görüşmede Türk ve Rus televizyonları arasında ortak projeler gerçekleştirilmesi ve program alışverişinde bulunulmasının kararlaştırıldığını aktardı.

Yazarlar