Ordu Türkiye Sandık Başında

Türkiye Sandık Başında

24.06.2018 - 13:49 | Son Güncellenme:

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, oyunu kullandı

Türkiye Sandık Başında

ORDU (AA) - Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş,, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gitti.

Haberin Devamı

Başkan Tekintaş, eşi Münire, çocukları Hilmi Müfit ve Şeyma ile oyunu kullanmak üzere Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu'na geldi. Okulda bulunan vatandaşlarla sohbet eden Tekintaş, sandık görevlilerine kolaylıklar diledi.

1053 numaralı sandıkta sandıkta oyunu kullanan Tekintaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin, Türkiye'ye ve ülke demokrasisine hayırlı olmasını diledi.

24 Haziran'ın Türkiye için önemli bir seçim olduğunu belirten Tekintaş, "Bir değişikliğin de hayata geçtiği bir seçim. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi geliyor. Dolayısıyla meclis daha güçlü, daha bağımsız. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi daha güçlü ve tek elden yönetimin güçlü olabileceği bir yapıya kavuşuyor. Diğer taraftan da en önemlisi bilindiği gibi yargının da bağımsızlığını daha üst seviyeye taşıdığı bir yeni sistemle buluşuyoruz. Bu sistemin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Haberin Devamı

Dünya mazlumlarının ve pek çok ülkenin Türkiye'den ümit beklediğini anlatan Tekintaş, "Bu da bizim için mümkün olan en üst seviyedeki önemli görevdir. Bu görevi inşa etmek durumundayız. Bir ayı aşkındır gece gündüz çalışıyoruz, inşallah biz de biliyoruz ki bu güçlü netice bu akşam yine Cumhurbaşkanlığımız önderliğinde güçü bir şekilde tecelli edecek." diye konuştu.

Tekintaş, demokratik ortamda siyasi partilerin yarıştığına işaret ederek, "Bundan daha güzel şey yok. Olgunluk ve sakinlik var. Seçim güzel geçiyor. Biz de bunu fark ediyoruz. İnşallah bundan sonra akşama kadar da sandıklarımızı, okullarımızı, oy kullanılan yerleri gezerek milletimizle buluşacağız. İnşallah istiyoruz ki AK Parti adına akşam bir bayram olsun ve bu bayramı birlikte yaşayalım." ifadelerini kullandı.