Gündem Türkiye, şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı

Türkiye, şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı

23.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özel harekât polisi Gökhan Osman Karaduman için Kocatepe Camii’nde tören düzenlendi. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı. Jandarma Uzman Onbaşı Gökhan Bayraktar için Menderes ilçesindeki Görece Camii’nde ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Şehidin babası Necaattin Bayraktar, şehidin tabutuna sarılarak üzüntü yaşadı.

Türkiye, şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı

Nusaybin’de önceki gün şehit düşen Astsubay Halit Halal, Uzman Çavuş Emre Tunca, Uzman Çavuş Hidayet Atmış ve Uzman Onbaşı Gökhan Bayraktar’ın cenazeleri Mardin’de düzenlenen törenlerin ardından memleketlerine uğurlandı. Törene katılan şehitlerin yakınları ve silah arkadaşları gözyaşı döktü.

Nusaybin’de önceki gün şehit olan Özel Harekat Polisi Gökhan Osman Karaduman, dün Ankara Kocatepe Camii’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene şehidin annesi Rahşan Karaduman ile babası İsmail Karaduman taziyeleri kabul etti.

‘Düğün bayrağı asacaktım’

Acılı baba, 24 yaşında toprağa verdiği oğluna son kez el salladı. Şehit polis Karaduman, Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki Polis Şehitliği’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Türkiye, şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı


Nusaybin’de şehit olan 4 askerden biri olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Emre Tunca, Ankara’nın Çubuk ilçeside gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Geçen yıl Polis Akademisi öğrencisi 25 yaşındaki Kübra ile nişanlanan ve Ağustos ayında evlilik planları yapan şehit Tunca’nın annesi Saniye Tunca, helallik için evinin önüne getirilen oğlunun tabutu başında “Düğün bayrağı asacaktım, şehit bayrağı değil” diyerek gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi daha sonra Merkez Cami Kebir avlusuna getirildi. Şehidin cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Merkez Paşa mezarlığına götürülerek defnedildi. Şehit Tunca’nın, Ankara patlamasında geçen hafta hayatını kaybeden İsmail Karagöz’ün kuzeni olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Türkiye, şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı
Hatay’ın 2 şehidine veda

Şehit 30 yaşındaki Jandarma Astsubay Halit Halal ile 35 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Hidayet Atmış, Hatay’da düzenlenen törenlerle toprağa verildi. İlk tören, evli ve 2 çocuk babası şehit Halal için düzenlendi. Şehidin cenazesi ilk olarak Hassa ilçesine bağlı Akkülek Mahallesi’ndeki babasının evine getirildi. 11 çocuklu ailenin en küçüğü olan Halal’ın cenazesinin eve gelmesiyle anne Fadıma, babası Mevlüt ile eşi hemşire Yeliz ve kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Mersin Vali Yardımcısı Mahmut Halal’ın da kardeşi olan Halit’in cenazesi, duaların okunup helallik alınması ardından Aktepe Mahallesi Merkez Çarşı Camii’ne götürüldü. Halal, 5 bin kişinin katıldı törenle Akkülek Mahallesi Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Atmış için de Kırıkhan ilçesine bağlı Kodallı Mahallesi’nde tören düzenlendi. Meryem Atmış ile evli olan 2’si kız 3 çocuk babası Atmış’ın cenazesi hastane morgundan alınarak mahalle mezarlığına götürüldü. Törene yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Daha sonra askerler tarafından omuzlara alınan Atmış’ın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Türkiye, şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı
Şırnak’ta pazar günü çıkan çatışmada şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Cemil Turan da (36), doğum yeri Bursa’nın Karacabey ilçesinde askeri tören ile son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan yaklaşık 5 bin kişi “Türk- Kürt kardeştir”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” diye slogan attı. Turan’ın cenazesi öğle hastane morgundan alınarak Bayramdere Köyü’ndeki babasının evine getirildi. Törene eşi Elif, annesi Ümmühan, çocukları 14 yaşındaki Nazemin, 9 yaşındaki Emre ve asker kıyafeti giyen kızkardeşi Canan Derdiyok ve 3 kardeşinin yanı sıra yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Babasının tabutuna sarılan Nazemin Turan gözyaşlarını tutamazken oğlu Emre ise akrabalarının kucağında babasının son yolculuğa uğurlandığı töreni izledi. Turan’ın cenazesi Bayramdere Köy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

10 gün önce gelmişti

Nusaybin’de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayraktar’ın cenazesi havayoluyla memleketi İzmir’e getirildi. Şehit askerin cenazesi daha sonra konvoy eşliğinde, Menderes İlçesi Görece Mahallesi’nde, yol üzerindeki evinin de yakınından geçirilip Görece Camii’ne götürüldü. Tabutun tören kıtası tarafından musalla taşına konulmasından sonra, 10 gün önce geldiği izinden uğurladıkları oğullarının acı haberiyle yıkılan baba Necaattin Bayraktar, anne Filiz Bayraktar, kardeşi Okan bayraktar dedesi Emin Bayraktar ile diğer yakınları gözyaşı döktü. Şehit Bayraktar’ın cenazesi, daha sonra Görece Mezarlığı’nda toprağa verildi.